header-photo

89.3 Ràdio Mataró

Foto Portalmataró.com
Aquesta setmana es va constituir la Comissió especial pels projectes de l’emissora municipal i del nou organisme de l’audiovisual. Aquest és un pas important en el procés de creació de la ràdio pública i de l’organisme que gestionarà els mitjans audiovisuals de titularitat municipal: emissora, relacions amb TVM i TDT. La comissió està formada per representants dels grups municipals i presidida per Maria José Recoder, professora de periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona i regidora de Convergència i Unió. Pot sorprendre que una regidora d’un grup a l’oposició presideixi una comissió municipal. En aquest cas hi ha vàries raons que ho aconsellen. La primera la vàlua personal i l’experiència professional de la senyora Recoder. La segona l’esperit de consens amb el que es vol impulsar aquest projecte.
Per que aquest és un projecte institucional que requereix el màxim consens i la màxima participació possible. No es tracta de crear la ràdio del govern , ni de l’ajuntament. Es tracta de crear una ràdio, i després una TDT, de la ciutat. Una ràdio de proximitat que tracti els temes que interessen als ciutadans i que tingui espais propis per les entitats culturals, esportives, veïnals. Que es pugui parlar de tot amb rigor, respecte i control democràtic de la gestió i dels continguts. Cap altre mitjà de comunicació té la capacitat de penetració de la ràdio. Hom la pot escoltar fent altres coses. Ni la capacitat d’immediatesa. Volem una ràdio que pugui ser referent entre els mitjans de comunicació locals i nacionals. Per això també ens cal responsabilitat. En la gestió informativa i en la gestió econòmica. Els números hauran de sortir. No podem deixar-ho tot en mans dels pressupostos municipals i ens caldrà imaginació i treball per trobar les fonts de finançament complementàries per a fer un bon projecte de ràdio. Una ràdio àmpliament
reivindicada, que compta amb majoritari recolzament ciutadà i polític. Una ràdio que recuperi un mitjà local que mai s’hauria d’haver perdut i que potser hem trigat massa a recuperar. Tenim el projecte, tenim la freqüència i estem treballant en els locals. Espero i desitjo que aquestes Santes tindrem ràdio doncs aquesta vegada no podré demanar carbó als reis.