header-photo

Setmana atapeïda


Foto Quico Melero
Malgrat que el blog reflexa bastant els actes principals de la meva agenda d’alcalde, al llarg d’una setmana queden moltes coses per reflectir. Algunes setmanes més que d’altres. I aquesta setmana ha estat intensa i important. Important pels actes i important pel treball que de moment no es veu però que després va donant els seus resultats.
Començava el dilluns amb una
Junta de Govern que com sempre va aprovar coses importants. A l’una del migdia Junta de Portaveus per fixar l’ordre del dia i ordenar les intervencions en el Ple extraordinari del dijous dia 23. A la tarda, a Barcelona, plenari de la Comissió de participació i democràcia local de la FMC. Entremig reunió amb els tinents d’alcalde i despatx amb regidors.
El matí del dimarts és de treball intern, despatx i visites. A la tarda dos actes importants i ja postejats. La creació de la
comissió especial pels projectes de l’emissora municipal i del nou organisme de l’audiovisual i la presentació del projecte de millora de l’accessibilitat de la variant de Mataró.
El dimecres despatx amb regidors i preparació del ple del dijous. Cal escriure el discurs. M’agrada escriure personalment els discursos. M’ajuda a fixar les idees i concretar millor els missatges que vull donar. I em dóna molta més seguretat que llegir un text escrit per una altra persona. Ignoro que fan altres polítics però els meus discursos, com els pots del meu blog, els escric jo. Al capvespre reunió del Consell Rector del Consorci Sanitari del Maresme per tractar el relleu del president. Més tard reunió amb el Centre Catòlic. Quan arribo a casa el Barça perd 1 a 0.
Els dijous que hi ha Ple procuro no carregar massa l’agenda. Feta la norma feta l’excepció i aquest dijous és ben atapeït de coses. Per començar reunió amb l’equip directiu de l’escola Mare de Déu de Lourdes que em presenta el calendari d’actes del centenari de l’escola. Esmorzar amb la junta del Casal d’Avis de Molins per repassar temes pendents. Visita al Parc de Cerdanyola amb la Consol Prados per filmar algunes imatges pel programa 135 escons de TV3. Surto del parc amb alguns encàrrecs dels avis que aquella hora seuen als bancs o hi passegen. Al migdia visites de treball i a primera hora de la tarda visita al Casal d’avis del Forn del Vidre. Avui és dijous llarder i el casal no està tan ple com altres dijous malgrat la partida de bingo i el magnífic pernil de premi per qui canti l’últim. A les set Ple extraordinari per aprovar el Pacte pel desenvolupament econòmic i social de Mataró. Interessants intervencions i unanimitat.
Mataró s’ho mereix.
Divendres comença amb un funeral a Sant Josep. Segueix l’habitual i profitosa reunió mensual a l’Escorxador amb el regidor i els responsables dels Serveis Municipals i de Manteniment. A les dotze recepció a la Sabina Chiriotti. M'interessa conèixer de primera mà el que fan i el que pensen aquests joves. Reunió i dinar de treball i a la tarda inauguració de l’ampliació del Casal d’Avis de Cerdanyola. El local de gom a gom ja s’ha quedat petit i cal tornar a pensar en noves solucions. Al capvespre acte del PSC amb el ministre Caldera i després concert de flamenc al Foment. Magnífic espectacle del que trenquen tòpics.
Encara queden el dissabte i el diumenge. Però això ja seran figues d’un altre paner. O d’un altre post.
Tot plegat un munt d’hores. La jornada comença quan el rellotge de l’Ajuntament marca les vuit del matí i s’acaba...... quan s’acaba. Un munt de gestions, de reunions, de trucades telefòniques, de correus electrònics, de papers llegits, de converses amb persones ben diferents. De totes formes i com deia
l’altre dia qui no vulgui pols que no vagi a l’era.