header-photo

Mataró s’ho mereix!



Foto moncasteller.com
Amb aquestes paraules he finalitzat el meu discurs en el Ple extraordinari que hem celebrat aquest vespre per aprovar el Pacte pel desenvolupament econòmic i social de Mataró (PDES). Val a dir que l’aprovació s’ha produït per unanimitat dels 27 regidors que conformem el consistori. I es que havia de ser així. Quan al maig del 2004, en el meu discurs d’investidura, vaig proposar als grups municipals i als agents econòmics i socials de la ciutat un pacte que definís les línies estratègiques de treball per garantir el futur econòmic i social de Mataró, ho vaig fer amb la voluntat del màxim consens possible. Consens entre els grups municipals i consens amb els agents econòmics i socials de la ciutat: empresaris, comerciants, sindicats, escoles universitàries, entitats veïnals. La voluntat de comprometre'ns en el treball conjunt per guanyar el futur. El futur de tots i el futur amb tots.
Avui, en un interessant debat en el que han intervingut tots els grups municipals i representants sindicals, empresarials, universitaris i veïnals, s’ha posat de manifest la capacitat i la voluntat de treballar plegats per Mataró. Més enllà de legítims interessos sectorials o polítics. Administracions i agents econòmics i socials amb un sol objectiu. La prioritat ha estat Mataró i volem que sigui sent Mataró.
Han estat mesos de treball intens i generós, per acostar idees, per consensuar postures, per prioritzar objectius. Ha estat un debat enriquidor, d’idees interessants i noves. El resultat ha estat el Pla d’accions del PDES. Tots els participants ha remarcat la necessitat que el Consell del Pacte segueixi sent un element viu, que avaluí els resultats i actualitzi els objectius. Els canvis profunds i continus que es produeixen a la ciutat, i que han estat l’origen del pacte, fan necessari un organisme viu que el posi contínuament al dia.
Ha estat un vespre de discursos profunds i de lògica satisfacció. També de realisme i de compromís. I de il·lusió.
Ara el treball continua i cal passar de les paraules i els papers als fets. Si mantenim, cadascú des de la seva responsabilitat i el govern especialment, la capacitat de consensuar, impulsar i treballar pel futur haurem fet un pas molt important per guanyar-lo. I ens cal fer-ho. Per què Mataró s’ho mereix.