header-photo

Més... informació!

Foto Marga Cruz
El panorama informatiu mataroní es troba en un procés de canvi accelerat. No només pel que suposa l’aparició, fa uns mesos, del butlletí municipal "Més Mataró" i per l’anunci del començament de les emissions, previst per Les Santes, de Mataró Ràdio. També per l’aparició de nous mitjans privats de comunicació. És el cas de “Stopbus” i de “Més Maresme”. Dos nous mitjans informatius ben diferents. “Stopbus” és un mitjà audiovisual instal·lat en els cotxes del MataróBus. A cada autobús s’han instal·lat dues pantalles de plasma que permeten la visualització de notícies, concursos, anuncis, ... L’explotació d’aquest mitjà la fa l’empresa Corporación Catalana de Publicidad Audiovisual. Aquesta empresa, que va néixer a redós de la incubadora de l’IMPEM, va rebre un premi Cre@tic precisament per aquest projecte.
L’altre mitjà, “Més Maresme”, és un diari que es repartirà gratuïtament de dilluns a divendres. Un mitjà que es suma als magnífics setmanaris gratuïts “Tot Mataró” i “
Cap Gros”. Al també setmanari gratuït “Tribuna Maresme” i al mensual, també gratuït, “Mataró Report” .
Té, el nou mitjà, el repte de competir amb “Cap Gros” i “Tot Mataró” revistes molt consolidades i apreciades per la població i que distribueixen cada setmana 30.000 exemplars de cada capçalera.
El panorama informatiu es completa a la nostra ciutat amb els digitals “
Capgros.com”, “Portalmataró.com” i “DiariMataró” , amb l’edició Maresme de “El Punt”. I evidentment amb “Televisió de Mataró”, tot un referent nacional de televisió local de qualitat.
Com es pot veure la premsa gratuïta és un tot un fenomen a Mataró. Per l’antiguitat de les capçaleres de referència. Per la qualitat d’aquestes i pel volum de les seves tirades. Els gratuïts de Mataró han estat i són escoles de periodistes i referents indiscutibles de l’actualitat local.
Un bon panorama informatiu. Una bona mostra de la vilatalitat econòmica i social de la ciutat.
I a l’espera de la TDT!