header-photo

Notícies del diumenge


Foto Le Monde
Una ullada ràpida a les portades de la premsa del diumenge. Avui hi ha tres notícies que es repeteixen gairebé a tots els diaris.
La ressaca del botellón ocupa força planes dels diaris. No puc estar d’acord amb l’anàlisi que fa en Salvador Giner a les pàgines de El Periòdico. L’anàlisi que en fa és força potent però, i segons el meu parer, planteja algunes certeses que no ho són tant. A tots els “botelloneros” els va moure les mateixes raons? S’aguantaria la relació directa que fa amb l’urbanisme si el lloc triat pel ”macrobotellón” hagués estat la plaça de Catalunya? I què passa amb la immensa majoria dels joves que no varen secundar la convocatòria?
L’editorial de El País
planteja les dues qüestions per a mi bàsiques. La cultura de la borratxera i l’ocupació privativa de l’espai públic. Interessant també l’article d’en Alfredo Abiàn, director adjunt de La Vanguardia. I que fa referència als altre dos temes del dia: la situació a França i el darrer, que no definitiu, capítol de l’Estatut.
De l’Estatut em quedo amb l’entrevista al conseller Carretero
que surt avui a La Vanguardia. La conclusió que en trec és que sembla importar poc el país i els ciutadans. Sembla molt més important la seva idea de país i com queda el seu partit. En tot el procés de l’Estatut està sobrant tacticisme en una batalla que pot acabar en una victòria pírrica.
Sobre l’estat de les negociacions de l’Estatut tracta també l’editorial de El País.
Una anàlisi acurada, que es pot o no compartir, però que aporta elements de reflexió força interessants.
Sobre la situació francesa hi ha un bon dossier a La Vanguardia. Vull destacar
, però, un article d’ahir a Le Monde que analitza l’efecte que poden tenir les protestes sobre el vot. No el vot dels joves sinó el dels seus pares. Molt interessant i que crec pot influir de manera important sobre les intencions del govern francès.
Us recomano també la lectura del post d’en Jordi Pedret, 68 ó 06, en el seu blog. Una bona reflexió comparativa sobre els dos moviments estudiantils francesos i una crida al PSF per a que passi a liderar la crisi.