header-photo

Un pas important

Foto Grup de Robòtica de la EUPMt
Aquest mati he signat, conjuntament amb els representants del president del Consell Comarcal, del president de l’Escola Universitària del Maresme i la presidenta de l’Escola Universitària Politècnica de Mataró , un conveni de cooperació per a l’establiment d’un marc de relacions cooperatives entre les dues escoles. Aquest conveni és una mena de full de ruta que ens ha de portar a la integració de les dues escoles en un projecte universitari conjunt dins del Tecnocampus Mataró.
Hi havia satisfacció per part de tots els signats aquest matí a la sala de pintures de Can Palauet. Ha estat un procés llarg el que ens ha portat fins la signatura d’avui. Ha calgut vèncer desconfiances mútues fruit d’una història bastant desafortunada. No deixava de ser un autèntic despropòsit la existència a Mataró de dues escoles universitàries públiques, nascudes d’enfrontaments polítics partidistes. Tan difícil hagués estat ampliar els estudis de la politècnica de Mataró cap a l’àmbit empresarial, enlloc de crear una nova escola universitària? No és moment de retrets però tampoc podem oblidar qui va ser responsable d’aquell disbarat.
Ara s’obre una nova etapa. Compartint projectes i il·lusions. Amb l’objectiu d’esdevenir un centre universitari competitiu i de qualitat, que es posicioni bé en el mapa universitari català. Que serveixi per formar noves promocions de tècnics i empresaris. Que consolidi els estudis actuals tot adaptant les titulacions al nou espai universitari europeu definit a Bolonya.
Un centre d’estudis universitaris que ha de ser un element fonamental del projecte Tecnocampus. Un centre de formació reglada i continua, especialitzada en noves tecnologies, empresa i audiovisual amb la finalitat d’augmentar la capacitació dels joves i dels treballadors, i que es convertirà en un centre de recerca aplicada.
Amb la signatura del conveni s’obre també la porta de la incorporació del Consell Comarcal i de l’EUM a la Fundació Tecnocampus. Un pas més per a fer d’aquest projecte un referent comarcal potent que doni suport a la transformació econòmica que la comarca necessita.
Sempre he pensat que sumar és important. Que cal fer-ho si es vol avençar decididament per guanyar-nos el futur. I que en aquest procés hem de trobar el màxim d’aliats possibles. Avui ho hem fet. Un dia important per les escoles universitàries, pel Tecnocampus, per Mataró i pel Maresme.