header-photo

Tripartit sí, gràcies!


Foto Capgros.com
Al juny del 2003 el PSC, ICV-EUiA i ERC vàrem signar un acord de govern. Ho vàrem fer, i més enllà de la simple majoria aritmètica, entenent que la ciutadania havia apostat en les eleccions municipals per una majoria catalanista i d’esquerra. L’acord de govern contenia les línies programàtiques de l’acció de govern que hem vingut desenvolupant des de aleshores.
M’han sentit dir moltes vegades: a l’acord "vàrem posar negre sobre blanc" el programa del govern. També he dit vàries vegades que l’acord era en clau estrictament mataronina i que no condicionava res ni a la comarca ni a Catalunya. I en el preàmbul de l’acord va quedar explícitament clar que no eren objecte de l’acord els temes que feien referència a qüestions identitàries. Això ha permès que en temes de política general i no estrictament municipal, els grups que donen suport al govern votessin de forma diferenciada. Amb aquest acord, que vàrem renovar el maig del 2004, hem governat durant aquests tres anys. Ahir mateix deia que m’he sentit personalment còmode amb aquest pacte. I avui per avui, no existeix cap circumstància per a que aquesta situació canviï.
Per tant la intenció, que he manifestat públicament aquests dies, és la de mantenir el govern actual fins el final del mandat. I tenir com a prioritat l’execució del Pla d’Actuació Municipal 2006 i preparar el PAM i el pressupost del 2007. O sigui governar fins l’últim dia del mandat. Tot això pot semblar obvi, però és la qüestió sobre la que més vegades he hagut de respondre aquests dies.
Aquest matí un company em deia que avui seria un dia llarg. D’aquells que calia tenir el mòbil obert. Doncs, com que no m’agrada que em soni el mòbil en segons quina reunió, l’he tingut gairebé tot el dia tancat. A primera hora una interessant reunió amb la junta del Casal d’Avis de l’Havana, després l’acte del Dia de la Policia Local i a la tarda Junta General de les companyies municipals. Un nou format que ha permès una explicació més detallada del treball i el corresponent debat polític sobre AAMSA, Prohabitatge, GINTRA i PUMSA.
Com sempre, prefereixo esperar que baixi la bromera de la polèmica i opinar amb més tranquil·litat. El dubte és si això serà possible o continuarem instal·lats en el Dragon Khan. De moment tot sembla indicar que les coses seguiran així. Vegeu el blog d’en Saül Gordillo per constatar la quantitat de "coses" que es poden arribar a dir. Potser que no perdem el seny. Si ens queda.
Mentre tant a Mataró ho tenim clar: tripartit, sí!