header-photo

Amb una vegada no n’hi ha prou


Foto Capgros.com
Demà és el Dia mundial del donant de sang i amb aquest motiu el Departament de Salut de la Generalitat ha donat a conèixer les dades sobre donació de sang a Catalunya. En total s’han registrat 260.608 donacions durant l’any 2005. Això representa 6.079 donacions més que l’any passat. Malgrat aquest augment ens trobem que l’índex de donacions a Catalunya, 37’3 donacions per mil habitants, no s’ha incrementat. Això dona un nivell de reserves només per cinc dies quan la situació hauria de ser de, almenys, set o vuit dies. Per això la Generalitat s’ha proposar augmentar l’índex fins a 45 donacions per mil habitants.
Al Maresme i a Mataró les dades són pitjors. L’índex del Maresme és de 29’4 i el de Mataró de 27’9. A Mataró l’any 2005 es van fer 3400 donacions i ens hauríem de marcar com a objectiu arribar fins les 5.000 en un temps de dos anys i arribar a doblar-les a mig termini. Això ens obliga especialment a fer un esforç de solidaritat. Perquè d’això es tracta, de solidaritat. Precisament va ser durant una festa del Banc de Sang que vaig proposar l’elaboració de l’Agenda de la Solidaritat Local. Una de les línies de treball que es proposa té, precisament, a veure amb les donacions de sang i d’òrgans. Estic convençut que Mataró tornarà a demostrar que és una ciutat solidària i que assolirem els objectius que ens marcarem.
El dijous dia 15 de juny tenim una bona ocasió per demostrar la nostra solidaritat. El Banc de Sang i Teixits organitza una Marató de donació de sang a la nostra ciutat. De 10 a 14 i de 16 a 21 hores el Banc estarà obert a la biblioteca Pompeu Fabra. Una bona ocasió de demostrar la nostra solidaritat.