header-photo

Treballant per la Salut

Foto R. Gallofré
Si fa pocs dies visitàvem les obres de millora que s’han fet en l’antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, aquest matí hem presentat dos nous projectes relacionats amb el Serveis de Salut Mental del Consorci Sanitari del Maresme.
Els dèficits que històricament ha patit la comarca pel que fa als serveis de salut mental es veuran, en bona part, solucionats per les noves instal·lacions que es construiran a l’Hospital de Mataró. L’ampliació dels llits d’hospitalització d’aguts, que doblen pràcticament el seu nombre, i la construcció d’un Centre de Salut Mental, Hospital de Dia i Centre d’atenció a la drogodependència, en un edifici annex a l’hospital, permetran als professionals donar un millor servei d’atenció a les persones amb problemes de salut mental. La inversió prevista per aquestes obres supera de llarg els nou milions d’euros. Aquests dos equipaments quedaran completats amb el futur centre de Llar Cabanelles que atendrà els malats en fase subaguda, els donarà suport social i els permetrà la seva integració sociolaboral.
L’esforç que el Departament de Salut de la Generalitat, que és qui finança aquestes actuacions, és molt important i el compromís amb Mataró i el Maresme és digne de ser destacat. La consellera Geli i el director del Servei Català de Salut, el mataroní Carles Manté, estan fent un treball impressionant per dotar a la ciutat i a la comarca dels equipaments i de les estructures necessàries per atendre les actuals demandes sanitàries.
En el Ple Municipal d’aquest mes es va aprovar el projecte de construcció del nou CAP de La Llàntia que ha de donar servei als veïns d’aquest barri i als de la zona de Via Europa. Això permetrà descongestionar els CAP de Cerdanyola-Nord i de Cirera-Molins. Aquest darrer té prevista la seva ampliació en un futur immediat. Al mateix temps s’està treballant en els projectes de reforma del CAP de Ronda Prim i en la millora i reubicació del CAP de Cerdanyola Sud. Un treball, com deia abans, impressionant que s’acompanya de nous serveis com les teràpies naturals a l’Hospital, la millora dels serveis d’urgència a domicili, la creació de l’Agència de Salut Pública i la constitució del Governs Territorials de Salut.
Treballant es fa feina i, en aquest cas, bona feina per la Salut!