header-photo

Castells a Regent’s Street


Foto Joana d'Arc Castellà


Intens, emotiu i profitós viatge a Londres amb motiu del Festival Regent’s Street. La colla castellera representava a Catalunya en el Festival que aquest any ha estat dedicat a Espanya.

Intens, perquè han estat poc menys de trenta-sis hores a Londres que han donat per a fer molts castells, molts pilars i molts vanos. Des de abans de les dotze del migdia fins les vuit del vespre. Tota la gamma de castells de set, el tres de sis aixecat per sota i un tres de vuit. Pilars de quatre i de cinc i vanos de cinc. Aixecats, com deia l’altre dia, amb criteri i solvència. Viscuts intensament pels londinencs, que no paraven de meravellar-se amb cada nova construcció que es tirava al carrer. Centenars de milers de persones –hi ha qui parla de mig milió- que s’aturaven al voltant del cordó de seguretat que formaven els membres de l’Exèrcit de Salvació, i cridaven i aplaudien molt abans que els enxanetes fessin l’aleta.

Emotiu, pel que representava aquest viatge. Prendre la decisió de mantenir el compromís amb Turisme de Catalunya i anar a Londres, em consta que no ha estat una decisió fàcil. L’actitud de la Quima i en Mario han estat decisives i només per ells ha valgut la pena viatjar fins la capital anglesa. Gràcies Quima, gràcies Mario. Especialment emotiu el tres de vuit. L’ambient a la pinya, concentració, tensió i una continguda i profunda emoció. No crec que ningú pensés en res que no fos el pas que s’estava fent. Un pis més que ens acosta a la normalitat. També això ho farem al estil Capgrossos: pas a pas, pis a pis. A La Vanguardia ho han entès molt bé posant-li un semàfor verd a en Xevi Castellví. Felicitats, Xevi!

Profitós perquè hem fet bons contactes de promoció de ciutat que ara caldrà treballar des d’aquí. I profitós pe l’amplíssim ressò que ha tingut el Festival, els Capgrossos i Mataró en la premsa. Aconseguir un directe de la BBC no crec que sigui una cosa corrent i ficar-se a les llars britàniques és quelcom molt interessant. Cobertura mediàtica de les televisions catalanes i espanyoles. Cobertura dels principals diaris: El País, La Vanguardia, El Periòdico, El Punt, l’Avui, l’ABC. Una magnífica promoció de ciutat que cal aprofitar. I per suposat els mitjans locals, Capgros, TVM, que van cobrir la notícia sobre el terreny.