header-photo

Salut i Educació

Foto Capgrós.com
Aquest matí, amb la consellera Marina Geli, hem posat la primera pedra de l’ampliació de l’Hospital de Mataró. Les obres permetran augmentar de forma significativa el nombre de llits disponibles per a malats mentals aguts. S’inicia la resolució d’un dels dèficits sanitaris de la ciutat i de la comarca. Esperem, en les properes setmanes, signar el conveni per convertir la Llar Cabanelles en un centre de tractament per a malats mentals crònics i subaguts i iniciar la construcció de l’edifici per a l’assistència ambulatòria mental en el mateix Hospital de Mataró. Tot plegat representarà una inversió a l’entorn dels 25 milions d’euros.

El treball fet per la consellera Geli en aquests tres anys de govern ha estat impressionant. A més ho ha fet treballant conjuntament amb els ajuntaments. Ara que alguns, i que es diuen municipalistes, obstaculitzen transferències –escrites i signades en el Pacte del Tinell- de la Generalitat als ajuntaments, reconforta treballar amb una consellera disposada a compartir la capacitat de decisió amb el món local.

La casualitat ha fet que entre les portades dels diaris del dia, que s’han posat dins del cilindre de la primera pedra, hi hagués la portada de El Punt. Recollia aquest diari la notícia de la futura construcció d’una escola a l’espai de l’antiga fàbrica de Fàbregas entre els carrers Lepanto i Churruca.

El Pla General d’Ordenació de l’any 1996 definia aquest espai com a residencial i d’equipaments. Amb l’operació urbanística que es proposa, i que demà ha de ser votada al Ple, una part del sòl residencial s’ha situat al Rengle i d’aquesta manera s’ha augmentat el sòl d’equipament. El resultat serà menys habitatges dels que preveia el Pla General, una escola i una zona verda. Es preserva la nau de la fàbrica i l’antiga xemeneia. Comença ara la feixuga tramitació administrativa que ha de permetre iniciar les obres de la nova escola l’any 2008.