header-photo

Granollers a 20 minuts


Foto Romuald Gallofré

És el temps que triga el nou servei d’autobús que aquest matí ha entrat en funcionament. Fa mesos que ho vaig anunciar i ara ja és una realitat. Mataró-Granollers-Sabadell sense parades i en poc menys d’una hora.

Catorze viatges d’anada i tornada que ens acosten a les capitals vallesanes. Primer fou l’autopista C-60, ara el transport públic i ja s’anuncien la construcció de l’autovia i el tren orbital. Comarques i ciutats que han viscut ancestralment d’esquenes comencen a tenir una relació molt més fluïda i estreta. L’esforç econòmic que fa el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, pel manteniment d’aquesta nova línia d’autobusos, es situa en 290.000 euros anuals.

Poc a poc la realitat de les ciutats de l’Arc Metropolità es va consolidant. El que fou pràcticament una il·lusió es va convertint en una realitat inqüestionable. Per Mataró aquesta és una oportunitat que en cap cas podem desaprofitar. La nostra ciutat acumula atractius suficients per a convertir-se en un nus important d’aquesta xarxa de ciutats. La nostra posició geogràfica, els actius industrials, l’oferta de serveis a les persones, empreses i professionals, el coneixement acumulat i la capacitat d’innovació de la ciutat, són elements que ens podem posicionar molt avantatjosament.

Les apostes tecnològiques, comercials i turístiques han de ser elements fonamentals en la creació de noves bases econòmiques que ens assegurin el futur econòmic. Per això necessitem estar ben comunicats, amb infraestructures suficients i un transport públic eficient. La notícia d’avui és una bona notícia per Mataró.