header-photo

Treballant pels més Menuts

Foto Simó Gràcia

Agradable sorpresa en la visita d’obres a la nova escola bressol Els Menuts.

Un bon treball dels arquitectes del Servei d’Obres que han sabut fer compatibles el vell edifici de la “triperia” de l’Escorxador i un nou edifici annex.

L’edifici de la triperia, que forma part del conjunt modernista de l’Escorxador, és obra d’en Melcior de Palau i es troba catalogat dins del Pla Especial del Catàleg del Patrimoni de Mataró. La rehabilitació ha respectat l’estructura bàsica de l’edifici, introduint les modificacions necessàries pel seu nou ús com a edifici de serveis de la nova escola bressol. A destacar el sòcol de rajoles de colors que donen un caràcter especial als passadissos i la recuperació dels caps de biga de l’estructura de la xemeneia.

Un passadís longitudinal, amb un enquadrament magnífic de la basílica de Santa Maria al fons, uneix els dos edificis que es disposen en dos nivells diferenciats.

El nou edifici, on es situen les set aules de l’escola, disposa de totes les condicions necessàries per les seves funcions i té sortida a un assolellat pati amb vistes sobre el parc de la Llibertat.

Les obres es troben en estat molt avançat i s’espera que l’escola entri en funcionament pel gener del 2007. Cent set noves places d’escola bressol municipals que milloren l’oferta i la consoliden entre les més altes de les ciutats de Catalunya.

Un nou nucli de serveis per la ciutat s’està configurant a la zona de l’Escorxador: l’edifici de l’IMPEM, la nova escola bressol, l’edifici d’imminent construcció del local de la colla castellera Capgrossos, la nova biblioteca pública de la que s’està elaborant el projecte executiu, el nou equipament que s’ha de situar a l’antiga nau de can Gassol i la futura escola de l’eix Herrera.

Nous espais de centralitat ciutadana escampats per la totalitat de la ciutat.