header-photo

Tres en ratlla

Foto PortalMataró.com

Tres en ratlla, aquest matí, amb la consellera Geli. Aquells dies en que la feina de mesos acaben concretant-se.

Primer, la constitució de la Fundació Centre TIC-Salut. Una iniciativa que aplega diversos departaments de la Generalitat, els quatre grans operadors sanitaris de Catalunya i l’Ajuntament de Mataró. L’objectiu general és ben clar: “impulsar el desenvolupament i la utilització de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) i el treball en xarxa en l’àmbit de la salut, avançant cap a un model basat en l’atenció personalitzada i humana per tota la ciutadania”. I dins del marc del parc tecnològic Tecnocampus de Mataró. De moment la Fundació s’ha instal·lat a l’Escola Universitària Politècnica amb un pressupost de 1.000.000 d’euros pel 2007. Encàrrecs de feina no li faltaran: la recepta electrònica i l’historial mèdic compartit són els més immediats. Un centre tecnològic d’abast nacional que s’instal·la a Mataró i que es suma a la prova pilot de T-governació .

Segon, la primera reunió del Govern Territorial de Salut del Maresme central. Tretze ajuntaments co-governant, amb la Generalitat de Catalunya, la salut d’aquest sector de la comarca. Mentre hem de lluitar per coses molt més senzilles, la consellera Geli confia en els ajuntaments i decideix compartir la governació sanitària. Poc a poc el nou model de gestió de la salut es va desplegant. El finançament capitatiu, els governs territorials, una aposta clara, decidida i valenta pel territori i pel món local.

Tercer, la signatura del conveni per la prova pilot d’Agència de Salut Pública al Maresme. La Salut Pública havia estat la ventafocs de la sanitat al nostre país malgrat la seva importància en la protecció, promoció i prevenció de la salut. L’agència es situa provisionalment en uns locals municipals de la plaça Catalunya i ha de permetre el treball conjunt dels tècnics de la Generalitat, la Diputació i els Ajuntaments.

I és que, com deia, l’altre dia, el municipalisme és demostra amb fets. Fets com els que avui s’han produït a Mataró.