header-photo

Civilització és cultura universalment útil


Foto Elpaís.es

És un aforisme d’en Jorge Wagensberg publicat al seu llibre “Si la natura és la resposta, ¿quina era la pregunta?”.

Jorge Wagensberg és director de l’Àrea de Ciència i Medi Ambient de la Fundació “La Caixa”. Avui ha estat a Mataró amb motiu de la inauguració de la Fira Innovàtic. En el programa s’expliquen quins són els motius i els objectius d’aquesta nova Fira:

"El paper de la tecnologia a la nostra societat ha viscut un ràpida evolució en un curt espai de temps. No fa gaire fèiem esment a les noves tecnologies de la informació i les telecomunicacions (TIC) com a un sector econòmic emergent i com a element de progrés vinculat molt directament a la competitivitat de les empreses. Això permetia donar cobertura a noves necessitats empresarials, generar noves oportunitats de negoci i, fins i tot, diversificar econòmicament territoris que havien basat les seves economies en especialitats industrials que estaven patint un retrocés.

Actualment, tot aquest escenari ha canviat i molt. Ja no parlem de “noves” tecnologies, ja que aquestes i la seva constant evolució formen part implícita de la nostra societat i del nostre entorn. Ara ja parlem de la tecnologia, del coneixement i de la seva transferència com a valors no exclusius de l’àmbit empresarial sinó també de la vida quotidiana de les persones i que incideixen directament en la nostra manera de viure.

D’altra banda, sorgeix el concepte d’innovació com a procés per a la cerca de noves idees que puguin millorar productes o serveis, a través de l’experimentació i amb la tecnologia i el coneixement com a principals recursos.

Ens trobem, doncs, que la tecnologia i la innovació conformen un conjunt idoni tant per a la millora empresarial com per a la qualitat de vida de les persones i INNOVÀTIC, la Fira de la Tecnologia i la Innovació de Mataró, vol ser una plataforma de difusió de com aquesta realitat s’està produint en el nostre entorn més proper, a la nostra ciutat.

Per això INNOVÀTIC neix amb 2 objectius clars:
* incidir en les oportunitats que ofereix la transferència tecnològica i la innovació, no només en l’àmbit empresarial sinó també, des de la perspectiva més social, en la vida quotidiana de les persones.
· * reforçar l’aposta que està fent Mataró per a posicionar-se com a ciutat de referència en l’àmbit tecnològic i de la innovació".