header-photo

No ho han entès!

Foto e-notícies

Veig a la televisió que alguns centenars de persones es manifesten, a la plaça de Sant Jaume, amb crits contra l’acord de govern entre el PSC-ERC-ICV. Em recordo d’una carta que vaig llegir dimecres a El Periódico signada pel senyor Joan Puig. La copio sencera: “Els corredors han de fer el màxim de quilòmetres en una hora. N’hi ha un que en fa més que els altres: 50. el segon en recorre 35; el tercer, 30 i el quart, 25. A l’hora d’anar a recollir el premi, resulta que el segon, el tercer i el quart tenen dret a sumar els quilòmetres fets entre tots tres, i el guanyador queda postergat a l’últim lloc. Amb aquest sistema pervers, la democràcia converteix en guanyadors els perdedors”.

Doncs em sembla que es tracta d’això, que es pensaven que la cursa era individual i no van voler entendre que es podien sumar els quilòmetres. Clar que això ho sabia tothom abans de donar la sortida a la cursa, no el moment de recollir els premis. Devia ser per això que es van dedicar a etzibar puntades a les cames dels contrincants. Així és fa difícil, quan no impossible, demanar després que et deixin sumar els quilòmetres. Les preguntes són ¿si ho sabien perquè ho varen fer? ¿Per què no ho varen explicar bé a la seva gent?.

Veient com estan anant les coses a Convergència i Unió –no crec que sigui per casualitat que els manifestants hagin cridat “Mas, president”- sembla ben bé que no han entès res. Ho deia l’altre dia o ho repeteixo: la clau del govern la té, únicament, el mateix govern. La resta no passa de “pataletes” de mals perdedors.

Contrasta amb la autocrítica practicada avui per en Montilla al Consell Nacional del PSC. Autocrítica que no ha impedit el clar posicionament sobre la legalitat i legitimitat del pacte de govern. I és que abans de jugar cal conèixer i explicar bé les regles del joc sinó passa el que passa.

2 comentaris:

ILDEFONSO MARMOL ha dit...

Han tenido 23 años de gobierno y nunca se han preocupado de cambiar la ley electoral o es que nunca habían leido nada sobre coaliciones electorales.¿ que pasa que ahora se hacen los tontos y quieren hacernos a todos? ¿Porqué no le explican a sus votantes que con esta misma gobernaron ellos con el apoyo del P.P.? ¿porque en según que circunscripciones un voto vale mas que en otra ? es lo que se aceptó por todos, son las reglas de la democracia, lo demas son pataletas. Un abrazo EN MI NOMBRE SI

ILDEFONSO MARMOL ha dit...

Hoy he buscado y leido el art. al que haces rfª;Es un planteamiento de niños y además ingenuos: ya lo sabemos que no se suman los km. de los que llegan detras, salvo que haya un desafío previo y uno diga ante notario que yo soy mas rápido que los otros tres juntos y que en el mismo tiempo soy capaz de recorrer mas km. que ellos juntos.¿O acaso no estuvo A.MAS, durante todos los actos de su campaña pidiendole a todos los catalanes que o yo o tripartito? Bueno pues ya le han constestado y muy claramente por cierto.¿Ahora que quiere decir, con que morro dice que les ha ganado?Dan miedo,¿Es que no hay nadie que sepa contar en ese partido?Un abrazo. EN MI NOMBRE SI