I plantat a les voreres dels carrers. De fet només es tracta d’una al·legoria que serveix per explicar el que hem fet amb l’enllumenat públic de Mataró. Cinc hectàrees de bosc cada any és la massa forestal necessària per absorbir els 228.714 kg de CO2. Aquesta és la quantitat de CO2 que s’ha deixat d’emetre a l’atmosfera amb els 963.536 kWh d’estalvi energètic que ha suposat les mesures de millores mediambientals i normatives del Pla d’enllumenat.
El Pla d’enllumenat va començar a desenvolupar-se l’any 1997 i en aquests deu anys ha representat una inversió de quasi cinc milions d’euros. S’han incrementat els punt de llums a la ciutat en un 50% -actualment tenim 14.165 punts de llum-, s’han incrementat també en un 51 % el nombre de quadres elèctrics. Pel contrari la potència consumida només s’ha incrementat en un 14%. L’estalvi acumulat durant aquests deu anys ha estat de més de mig milió d’euros.
Avui ens han presentat l’estat del projecte de telegestió de l’enllumenat públic. Aquest projecte ens permet conèixer on-line la situació de la xarxa, els consums i qualsevol incidència que es pugui produir. També permet actuar amb rapidesa davant les avaries. Mataró torna a ser pionera en aquest tipus d’actuacions i dels 197 quadres elèctrics de la ciutat, 173 ja estan telegestionats. Cap altra ciutat de les nostres dimensions té un nivell similar.
Des dels ajuntaments podem fer molta feina en la lluita contra el canvi climàtic. Pensar globalment i actuar localment. A Mataró això és diu Agenda 21 i té exemples tan clars com el de l’enllumenat públic.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada