header-photo

TDT en marxa


Foto Ramon Radó

Avui hem fet un pas més en la posta en marxa del canal públic de Televisió Digital Terrestre de Mataró-Maresme. Amb en Joan Majó, que tornava al Saló de Plens de l’Ajuntament de Mataró, hem signat el conveni de col·laboració amb la Corporació Catalana de Ràdio Televisió. Amb aquest conveni es pretén convertir el nou canal públic en un centre de referència en la innovació de la TDT i els mitjans audiovisuals.

Es tracta de crear un plataforma tecnològica que permeti un mitjà audiovisual multicanal que integri TDT, web, TV IP, televisió per mòbil i aprofundir en les eines que permetin la participació dels ciutadans, de les entitats, de les empreses, dels professionals. Aquest és el primer conveni que es signa entre un consorci de TDT pública i la Corporació Catalana.

En Joan Majó ho ha explicat molt bé. Davant les noves tecnologies es poden adoptar tres actituds: rebutjar-les, adaptar-se o aprofitar-les. A Mataró, i al Maresme hem decidit aprofitar-les. Perquè no ens podem permetre el luxe de perdre aquesta oportunitat que posa la comarca a la punta de llança de la innovació.

Estem fent les coses tal com les havíem previst. Abans de Nadal varem constituir el Consorci. Pel febrer varem prendre els primers acords: organigrama, pressupost, encomana de gestió a Mataró Audiovisual. Varem signar el primer conveni amb la Xarxa de Televisions Locals. Fa pocs dies es va reunir per primera vegada el Consell Consultiu.

Sabem el que estem fent i ho estem fent de manera ordenada. Alcaldes de partits diferents, de ciutats, pobles i vil·les diverses. L’objectiu operatiu de començar emissions en proves pel setembre i de forma continua pel gener de l’any vinent.

1 comentari:

MC ha dit...

felicitats...no sense esmentar la certa enveja que això provoca.