header-photo

De campanya -16-


Foto: Eloi Aymerich

S’ha acabat. Amb l’acte d’aquest vespre al Centre Cívic de Cerdanyola, els socialistes hem tancat la campanya. Dies intensos, on calia combinar l’atenció al govern de la ciutat amb la necessitat d’explicar el nostre projecte per Mataró.

Dimecres, dijous i divendres han estat dies d’una intensitat enorme. Dimecres debat a Televisió de Mataró. Algú l’ha qualificat de debat de guant blanc. De fet a Mataró sempre hem sabut mantenir les formes i no entrar en desqualificacions personals. En aquesta campanya alguns han oblidat aquesta tradició i han fregat la ratlla del que es tolerable en política. Afortunadament al debat de dimecres es va tornar al bon fer, a explicar les propostes, discutir-les i contrastar-les.

Dijous presentació, davant de la casa Torres i Capell al Parc Central dels compromisos per la sostenibilitat. Hem fet, i molt, en els darrers anys en aquests temes. Ara cal un salt endavant per contribuir, des del món local, a la lluita contra el canvi climàtic. Al migdia dinar amb representants dels Casal d’avis de la ciutat. Una idea per damunt de tot: no a la segregació de ningú per cap motiu, tampoc per motius d’edat. Nosaltres no volem, ni admetrem gàbies d’or.

Al vespre acte central del PSC al pavelló de la Marbella a Barcelona. Magnífic Jordi Hereu. Un gran alcalde per Barcelona.

Ahir, entrevista a primera hora a Televisió de Mataró. L’Oriol Burgada colla, però té criteri i és honest. Només nosaltres hem parlat en la campanya del futur, que volem consolidat, de Televisió de Mataró. Després presentació dels compromisos per la seguretat. Espais públics nets, ordenats i segurs. Més policia, però també més mediació, més civisme, més atenció als espais centrals de convivència de les ciutats mediterrànies: els carrers, les places, els parcs, les places. A mitja tarda entrevista a RMRàdio. Em comentem afirmacions d’algun candidat, que si les ha fet, a més de ser mentides, són d’una greu irresponsabilitat política.

Aquesta nit a Cerdanyola, mirava la sala (plena a revantar i amb gent als passadissos) i em servia per resseguir la meva trajectòria vital. El meu germà Paco, en Rafael cosí del pare, la meva dona –la Joana d’Arc Castellà i Parull- i la meva filla Anna. Els veïns de tota la vida de Cerdanyola i del Pla d’en Boet. En Manuel Patricio amb qui compartirem anys de batxillerat, l’Esteve amb qui anàvem a escalar, l’Antonio Otero que era president de l’APA del Camí del Mig quan vaig començar a treballar en aquesta escola. En Remigi, que conec molt abans del Tomàs Viñas que del PSC, en Manuel Mas que em va demanar fins a tres vegades (al 87, al 91 i al 95) per anar a la seva llista, els companys del partit, els amics fets durant tots aquests anys treballant per la ciutat. Ells i jo. Que aquest ha estat un treball molt compartit. Cadascú des de les seves responsabilitats. Però tots amb el mateix anhel de millorar la vida dels nostres conciutadans, la vida dels mataronins i mataronines.

Demà reflexió, casaments i el diumenge a votar.