header-photo

De campanya-4-


Foto Esteve Terradas

Bon dia, amics i amigues.

Gràcies Manuel, gràcies Carme, gràcies Pere, per les vostres paraules.

Companys i companyes: s’ha acabat el temps de la xerrameca. Ha arribat el temps de la veritat. S’han acabat les promeses. Ha arribat el moment dels compromisos.

M’heu sentit dir infinitat de vegades que vull que Mataró sigui una ciutat per viure i per treballar.

Mentre jo parlo de viure i de treballar, altres volen parlar d’urbanisme. Com si l’urbanisme fos l’objectiu.

Doncs parlem d’urbanisme, cap problema, res per amagar.

D’entrada dir-vos que l’urbanisme no és més que un instrument. Un instrument que segons en quines mans ja sabem quin resultat dona. No parlarem d’Andratx, ni parlarem del País Valencià. Fins hi tot el Parlament Europeu ha denunciat les barbaritats que els populars estan fent en la costa valenciana.

Parlarem de Mataró. De l’urbanisme que estem fent i sobretot per a què l’estem fent.

Urbanisme per obtenir 325.000 metres quadrats de noves zones verdes, urbanisme per a generar 190.000 metres quadrats de sòl per equipaments. Urbanisme per a poder disposar de més de 235.000 metres quadrats de sostre per activitats terciàries.

Urbanisme per a tirar endavant un registre de solars industrials que ens permeti recuperar els 50.000 metres quadrats de sol industrial que encara no s’han desenvolupat en els polígons existents.

Urbanisme per desenvolupar el sector dels Turons i poder disposar de més sòl industrial per a noves empreses o pel trasllat d’altres.

Urbanisme per desenvolupar el Pla Especial de les Cinc Sènies. I que quedi clar d’una vegada i per totes: les Cinc Sènies ni tocar-les.

Aquests que tan xerren, que expliquin als ciutadans d’on pensen treure el sol per a construir les escoles, els equipaments esportius o les anelles verdes que prometen en el seus programes. Que ho expliquin.

També de pas que expliquin perquè ara es desdiuen dels acords aprovats per unanimitat en el Pla Local de l’habitatge. Que ho expliquin.

Tenen molt i molt per explicar. El que ignoro és si saben com explicar-ho.

Perquè nosaltres ja ho hem explicat. I ens hem compromès. I sabem el que significa tirar endavant els nous planejaments:

· Poder construir un mínim de 1250 habitatges de protecció oficial en els propers quatre anys, perquè ara tindrem sòl per a fer-los.
· Disposar de sòl per a construir tres noves escoles bressol i tres noves escoles de primària. I poder planificar la construcció de altres dues escoles i de dos nous instituts. Un a Cerdanyola i l’altre a Rocafonda.
· Poder construir una gran zona esportiva davant de l’hospital, amb tres camps de futbol i un d’hoquei herba. I planificar un gran complex esportiu al triangle dels Molins o dos camps de futbol al Sorrall.

I són només alguns exemples a benefici d’inventari.

I parlem també de PUMSA. Tampoc cap problema. Aquests que ara diuen que PUMSA especula i que gestiona de forma poc transparent haurien d’explicar a la ciutadania perquè els seus representants, dels 514 acords aprovat en el Consell d’administració, només han votat quatre vegades en contra?

I posats a explicar que expliquin també com es que el sòl es igual de car a tot arreu, fins i tot on no existeix PUMSA.

I encara més, perquè no expliquen els populars el seu vot negatiu a la recent aprovada Llei del Sol que endureix els mecanismes per evitar l’especulació.

Que s’ho facin mirar o que vagin al jutjat!

No hi aniran, no. Segur que no. I si van serà per perdre el temps.

Rigor, honestedat. I això sí, tots els beneficis de PUMSA reinvertits en la pròpia ciutat.

I a veure si algun candidat s’entera que l’alcalde té les mateixes accions de PUMSA que qualsevol ciutadà de Mataró. Exactament una. La que li pertoca per viure a Mataró.

Menys xerrameca, més idees concretes i més rigor.

Nosaltres, els socialistes, hem posat les cartes damunt la taula. Per a que els ciutadans i les ciutadanes coneguin quines són les nostres propostes, els nostres compromisos. I pugui decidir amb coneixement de causa i sense moratòries que només serveixen per a despistar o per amagar la manca de criteri.


Companys i companyes, amics i amigues: en el nostre programa trobareu compromisos concrets, comptats i valorats. Sense propostes estrafolàries. Que Mataró no té cap intenció d’agermanar-se amb Santorini.

Ens coneixeu, sabeu de la nostra manera de fer les coses, durant aquests vint-i-vuit (vint-i-vuit) anys governant la ciutat. Per set vegades els mataronins ens han atorgat la seva confiança. Hem governat tres (tres) vegades amb majoria absolutes i la resta amb altes partits de l’esquerra. Som la novena (la novena, la veritat és que espanta veure els problemes que tenen alguns candidats a l’hora de comptar) ciutat de Catalunya i tenim per davant un munt de reptes.

I perquè ens coneixeu sabeu que tenim capacitat, coratge i empenta per convertir els reptes en noves oportunitats.

Ja ho estem fent.

Sabeu que a Mataró hi ha més gent ocupada i més empreses que mai?

Sabeu que el Pla Local per l’Ocupació ha ajudat a trobar feina a 1700 persones?

Sabeu que el Tecnocampus pot generar milers de nous llocs de treball a Mataró?

I que el Corte Inglés significa 1000 persones ocupades?

Com podeu imaginar, nosaltres, amb tot això no jugarem. Un partit de treballadors no jugarà amb la feina.


Anirem, més que mai, per feina. Escoltarem a tothom. I escoltarem molt: per això proposem cinc plans integrals que abracin tots els barris de Mataró. Escoltarem i acordarem tot el que faci falta, però a l’hora de decidir: decidirem.

Idees clares, escrites negre sobre blanc en el nostre programa electoral. Un equip de gent preparada i il·lusionada per governar.

Ara només ens falten els vots. De moment, i que ningú s’equivoqui, tenim els mateixos vots i els mateixos regidors que tots els altres partits. O sigui zero.

Si volem governar, hem de guanyar. I per guanyar cal que la ciutadania voti. I si la gent vota guanyarà el PSC.

I si guanya el PSC tindrem per davant quatre anys més per seguir treballant per Mataró. Per seguir treballant per la gent, per les famílies, pels infants, per la gent gran, pels homes i per les dones.

Amb el mateix entusiasme de sempre. Amb les idees renovades.

Per això el que cal es omplir el dia 27 de maig les urnes de paperetes, de paperetes del PSC.

Per guanyar, per governar, per seguir treballant. Per un Mataró socialment cohesionat, territorialment equilibrat, econòmicament potent.

Per aquest Mataró del que sempre ens hem sentit orgullosos els socialistes.

Per aquest Mataró i no per cap altre. El 27 fem-nos confiança.

El 27 a votar, a votar pels socialistes.




Discurs de l'Acte Central de campanya aquest matí al Casal Aliança