header-photo

De lectura recomanada



L’article de l’Antoni Puigverd avui a La Vanguardia. Algunes idees per tenir en compte:

*La necessitat d’afrontar el debat sobre la immigració i no deixar-lo en mans electoralistes i demagógiques del “derechismo antihumano o del izquierdismo roussoniano”.

*No podem relativitzar els valors humanistes de la nostra societat fruits del progrés econòmic, cultural i ètic.

*Les experiències de les generacions passades no vacunen a les presents.

*Cal reconèixer la humanitat essencial dels immigrants però també cal reclamar el respecte a les normes cíviques i a la cultura autòctona.

*No voler reconèixer les dificultats que les relacions entre immigrants i autòctons originen en els barris suposa un primer pas per repetir fenòmens com el lepenisme francès o l’angladisme català.

*Es fa evident la diferència de visió que es té de la immigració des dels barris on es quotidiana o des del “multiculturalisme de saló”.

*No hi ha prou amb les propostes compensatòries del socialisme pragmàtic per equilibrar els barris que suporten més intensament la pressió immigratòria.

*Es fa necessària l’articulació de noves propostes de lideratge polític que torni a fer protagonista a les classes populars.


Idees per reflexionar des de la complexitat del fenomen, de la urgència del tema i des de la responsabilitat política de l’esquerra.

1 comentari:

ILDEFONSO MARMOL ha dit...

Este artículo, complementa muy bien al que días pasados y también en la Vanguardia escribía Miguel Pajares con el título: Cortar el paso a la xenofobia. Tenemos que ser valientes y llamar a las cosas por su nombre sin prejuicios sin miedo a los mensajes falsos de la derecha. Explicar que la inmigración es un derecho de todos los ciudadanos del mundo, que a España en conjunto le ha beneficiado en todos los aspectos. Y si alguien no quiere entenderlo es su problema, pero los paños calientes que hemos usado hasta ahora, ya se ha visto que han creado un caldo de cultivo muy perligroso y nos ha distanciado de la realidad.