Interessant bateria d’articles d’opinió, a El Punt d’avui, sobre els resultats de les eleccions municipals i els posteriors pactes.
En David Marín titula el seu article “Els partits elogien la pluralitat municipal” i planteja una doble qüestió. Per un costat l’incompliment per part de CiU de la proposta del mateix Artur Mas de fer alcalde al cap de la llista més votada i sense que cap partit estigui en això lliure de culpa. La segona qüestió te a veure amb la manca de consigna del tripartit de repetir l’experiència als municipis.
L’Albert Aixalà, director de la Fundació Campalans, conclou el seu article reafirmant el triomf de les forces d’esquerra que s’han imposat en el canvi de paradigma que s’ha produït en la política catalana. És clar que en aquestes municipals s’ha imposat l’eix polític esquerra-dreta.
En Josep Vall, director de la Fundació Josep Irla, escriu clarament sobre la “Catalunya pluripartita” que segons la seva opinió reflecteix més fidelment la societat catalana.
També en Marc Rius, director de la Fundació Nous Horitzons, abunda sobre el pluralisme, sobre l’eix esquerra-dreta i n’apunta l’aparició d’un tercer eix en l’àmbit de la sostenibilitat.
L’Antoni Vives, director de la Fundació Trias Farga, no deixa de portar l’aigua al seu molí quan parla de “L’inici del desglaç”. Es desglaça el tripartit, l’ambigüitat, el debat de les llistes tancades i el de les falses segones voltes.
I de les municipals catalanes a les legislatives franceses. Molt interessant article de Andrés Ortega a El País. El títol tot una declaració: “En lo que falla la izquierda”. Tot un decàleg sobre les raons per les, segons l’autor, les dretes han sortit guanyadores en les darreres eleccions franceses. Una anàlisi que estén a altres països europeus.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada