header-photo

ETA, de nouEls primers butlletins informatius d’aquest matí ens despertaven amb una mala notícia. ETA trencava la treva. Segons la banda terrorista “no es donen les condicions mínimes per a seguir negociant”. Clar que no. Ja es van cuidar ells mateixos de volar-les pels aires el 30 de desembre a la T-4 de Madrid. Quantes esperances varen dinamitar aquella matinada.

Fins i tot Otegi ha reconegut que “la responsabilitat de la ruptura de la treva correspon únicament i exclusivament a ETA”. Doncs que faci un pas més i condemni la violència terrorista.

Les reaccions polítiques quasi unànimes. Zapatero parla que "ETA torna a equivocar-se, que el futur dels bascos depèn i dependrà d'ells mateixos en el marc de la llei i de la democràcia, mai dependrà de la violència terrorista i que farà tots els possibles perquè s'aconsegueixi acabar amb la violència com més aviat millor",

El govern, el parlament i els partits bascos en la mateixa línia: una dolentíssima notícia per Euskadi. A Catalunya també reacció unànime dels partits i de les institucions catalanes: decepció i preocupació. Solidaritat de les institucions europees i del govern francès. De fet Sarkozy ja ho va deixar clar ahir mateix: “davant del terrorisme hi ha una sola política: la unitat” i “la política antiterrorista l’estableix el govern”.

I el PP? El PP a lo seu.