header-photo

Un projecte de persones


Foto Sergio Ruíz

Aquesta tarda s’ha presentat el llibre que recull la història de les escoles bressol municipals de Mataró. Reprodueixo el text que vaig escriure com a introducció:

Aquest llibre explica una història de vint-i-vuit anys. La història de les escoles bressol municipals de Mataró. Encara que escric en la meva condició d’alcalde de la ciutat, no puc obviar la relació que, primer com a pare i després com a regidor d’Educació i president del Patronat, he tingut amb aquest servei municipal. He estat i continuo, doncs, implicat en aquest projecte que va néixer amb la democràcia als ajuntaments i que ha estat un projecte compartit per moltes persones. Els alcaldes Majó i Mas, els regidors Segarra, Illa, Herrero, Gonzàlez Agàpito, Bonamusa i Comas, els directors Ros, Noè i Fité, les educadores i tot el personal de les escoles. Els pares, les mares i, sobretot, els milers de nens i nenes que han passat per les escoles bressol durant molts anys. Aquest ha estat per damunt de tot un projecte de persones. A totes elles, el meu més sincer agraïment.

És ben cert que el camí fet no ha resultat pas fàcil. Tampoc no hi ha mancat les dificultats. Però mai no han faltat ni la decisió ni la il·lusió necessàries per tirar endavant. Amb problemes, encontres i desencontres, però amb la voluntat ferma d’oferir un servei educatiu de qualitat per als nostres ciutadans més petits. Honestament crec que s’ha aconseguit i que, vint-i-vuit anys després, com a ciutat podem estar orgullosos de la feina feta.

Una feina que no s’acaba aquí. Ben al contrari. Els nous projectes d’escoles bressol per Mataró i el marc radicalment diferent de relacions entre l’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya, ens auguren un futur millor. Amb més escoles, amb més places i amb un projecte educatiu que es renova de forma permanent. Un servei que cerca la qualitat i la universalitat.