header-photo

La força d'un gran mitjà

Foto Sergio Ruíz

Amb aquest títol, l'Associació Catalana de Premsa Gratuïta ha publicat un llibre que recull els deu anys de l'entitat. En Mateu Ros, fins ara president, em va demanar un escrit on expliqués la meva visió com alcalde d'una ciutat amb bones i reixides experiències de premsa gratuïta. Vaig escriure això:


"L’Associació Catalana de la Premsa Gratuïta és una entitat jove, però que aplega un centenar de capçaleres repartides arreu del país i que tira quasi tres milions d’exemplars. Una bona mostra de l’extraordinari dinamisme d’un sector que no para de créixer i d’innovar.

Mataró, que disposa de capçaleres setmanals com el Tot Mataró i el Cap Gros, plenament consolidades i amb una llarga tradició a la ciutat, de capçaleres comarcals com el Tribuna Maresme i del nou ReportMaresme, és un paradigma de la premsa gratuïta amb caràcter i vocació local. Caldria encara afegir les versions digitals d’aquests mitjans que permeten al ciutadà tenir una puntual informació de tot allò que passa a la ciutat.

Hem treballat tots aquests anys de forma cordial, plenament convençuts de la importància del fenomen de la premsa gratuïta i volem continuar en aquesta línia de col·laboració. Ens cal resoldre alguns problemes derivats de la manca de civisme i per això també fa temps que treballem per cercar solucions.

Una societat és més lliure quan més informada està i tots els mitjans poden servir per a garantir la informació independent a la ciutadania".

1 comentari:

ILDEFONSO MARMOL ha dit...

Siempre que no sirva para que finalmente la prensa gratuita pueda eliminar la de pago, dejando en manos de intereses y de periodistas de pacotilla que nos lleven a niveles de pensamiento y de confrontación de opiniones, todavía mas bajos que los que lamentablemente tenemos.