header-photo

Castells entre setmana





A l’espera del cap de setmana, que promet ser especialment interessant pel que passi a Vic, ens arriben notícies diverses sobre el fet casteller.

La primera fa referència a l’atorgament per part de la Conselleria de Cultura dels Premis Nacionals de Cultura. Entre els guardonat d’enguany la Coordinadora de Colles Castelleres pel fet de demostrar “com una tradició genuïna pot modernitzar-se sense perdre la identitat”.

La segona és la presentació de l’estudi “Coneixement, experiència i percepció dels castells a Catalunya”. Un estudi on es posa de manifest l’altíssima acceptació que els castells tenen entre la ciutadania del nostre país.

La darrera, la publicació a la revista Castells d’un article titulat “Polítics amb camisa”. Tenen l’amabilitat d'anomenar-me junt amb altres polítics mataronins: “L’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron (PSC), és membre amb camisa dels Capgrossos (va seguir la primera ronda de l’actuació del darrer Tots Sants al balcó i després va baixar a plaça per fer el 3de9f). Joaquim Fernàndez (PSC) també és membre de la colla, si bé actualment hi assisteix de tant en tant, com Pep Comas (ICV), que a més, porta el seu fill”.

Corregint que en Quim és de CiU i no del PSC i que més aviat va ser en Cugat qui va portar a en Pep a la colla, l’article és interessant i explica com alguns castellers ens dediquem a la política.