header-photo

Torre de vuit


Foto Irantxe Berganza

Magnífica torre de vuit la dels Capgrossos aquest matí al Raval de Montserrat de Terrassa amb motiu de la diada castellera de la Festa Major. Primer castell folrat de la temporada. Feia falta tirar aquest castell i començar a apuntar cap a d’altres fites. La pinya, més que una pinya, era una roca. No es bellugava res malgrat l’evident problema que representa la inclinació de la plaça terrassenca.

Han obert la diada els Castellers de Terrassa amb un cinc de set, que a la segona ronda han tirat un quatre de vuit molt més maco i segur que el de fa unes setmanes a la plaça de Cuba, per acabar els pastissers han tirat la torre de set i dos pilars de cinc.

L’altre colla vallenca, els Minyons de Terrassa, i una vegada descartada la torre de nou han tirat un tres de nou amb folre, un quatre de nou amb folre que ha fet llenya quan sortien els sisens i un no massa maco cinc de vuit. Tres pilars de cinc per acabar.

Capgrossos ha començat amb el tres de vuit, la torre de vuit i el quatre de vuit. Un vano de cinc han estar els pilars dels mataronins.

Aquesta tarda nova actuació a Canet a la que no he pogut assistir per altres compromisos. Ganes entre la gent de la colla i aspiracions de fer una gran diada de Santes el dia 22 de juliol.