header-photo

Actes



Repassant l’agenda sovint pots tenir la sensació que dediquem molt de temps a presidir o assistir a multitud d’actes diguem-ne protocol·laris. Passa, però, també sovint que els actes o son resultat del treball fet o enceten nous treballs per nous objectius. Sense oblidar que la nostra societat també necessita una certa litúrgia. Aquesta setmana ha estat un bon exemple d’això i cada dia he hagut d’assistir a un o més actes com alcalde de Mataró.

El dilluns a la reunió dels alcaldes de l’AMTU a Granollers amb en Víctor Morlán. La repercussió mediàtica de la reunió ha estat enorme i esperem que la repercussió real sigui també important. Constato que la sortida al balcó, per ensenyar la Porxada al secretari d’estat, ha tingut molt més ressò que el balcó de fa dues setmanes per la Diada Castellera de la Festa Major de Blaus i Blancs.

Dimarts, signatura a Barcelona del conveni entre la consellera Marina Geli, presidenta de la Fundació TIC Salut, i l’empresa Intel. Posem les bases per la col·laboració en el desenvolupament de noves formes d’atenció sanitària. L’aposta de fa un any comença a prendre consistència. Al vespre concert al Palau de la Música, un genial Zubin Mehta i una sensacional Orquestra Filarmònica d’Israel.

A primera hora del dimecres, acte d’inauguració del curs escolar de l’itinerari esportiu a l’Escola Pia de Santa Anna. A mig matí inauguració del nou parc de bombers de Mataró. La satisfacció de la feina feta després de molt de temps i moltes energies gastades per aconseguir-ho. La insistència i la persistència, sobretot d’en Manuel Catà, ha estat fonamental, juntament amb el canvi radical de posicionament del govern de la Generalitat amb l’arribada a la conselleria de la Montserrat Tura. Ho explica en Ramon Bassas al seu bloc. Encara al vespre visita a les obres de reurbanització dels carrers del Palau. Una aposta decidida per posar els barris al dia i evitar qualsevol tipus de segregació territorial o social. La mateixa setmana que la Junta de Govern va aprovar el projecte de construcció de l’aparcament al Parc del Palau.

Dijous inauguració de la Col·lectiva Sant Lluc a l’Ateneu de la Caixa Laietana. Temps per parlar d’art i per reafirmar la voluntat de complir els compromisos.

Divendres a Sabadell, Assemblea de la Federació de Municipis de Catalunya. Es renova el Consell Nacional, el Comitè Executiu –on Mataró torna a estar present després de quatre anys- i es reelegeix a l’alcalde de Sabadell com a president. Una nova etapa pel municipalisme de la que vull escriure aviat. A la tarda dos actes. Inauguració de l’exposició “Violència: tolerància zero” de La Caixa a la Rambla i exposició, al Museu de Mataró, dels treballs finalistes del Premis Puig i Cadafalch i de la Triennal d’arquitectura del Maresme.

Per davant el cap de setmana, però d’això ja en parlarem. Malgrat tot que ningú es quedi amb la impressió que el treball es redueix a això i sens dubte el treball més important que tenim entre mans en aquests moments és la redacció del Pla d’Actuació Municipal i dels Pressupostos del 2008 que aviat podrem presentar per la seva discussió. Sense oblidar l’apretada agenda de contactes amb altres administracions per desencallar i impulsar nous projectes per Mataró. I és que treballant es fa feina.