header-photo

Margeners de Guissona

Torre de vuit dels Castellers de Terrassa


Amb mig món casteller de pont, jornada amb pocs castells i només un castell de vuit a plaça. Pobre resultat esperant la diada i sobretot Santa Tecla.

A destacar el naixement dels Margeners de Guissona, una nova colla nascuda lluny de les terres tradicionalment castelleres. Ja he dit més d’una vegada que no hi ha terra de castells sinó castellers. Benvinguts i molta sort. Els de la Segarra avui han tirat castells de sis (3d6, 5d6, 4d6 amb l’agulla) i han estat acompanyats pels Castellers de Lleida i els Castellers de Cornellà que han tirat els mateixos castells de set (3d7, 4d7 amb l’agulla i 5 de7).

L’altra diada important ahir, amb quatre colles, a Olot. Minyons de Terrassa que han tirat l’únic castell de vuit del cap de setmana i castells de set (4d8, 5d7 i 2d7). Els Xerrics d’Olot que han descarregat castells de sis (3d6, 2d6, 4d6 amb l’agulla), Sagals d’Osona amb castells de set (5d7, 4d7, 4d7 amb l’agulla), Marrecs de Salt també amb castells de set (2 d7, 3d7, 4d7 amb l’agulla).

Festa Major de Sabadell amb els Castellers de Sabadell (3d7 per sota, 5d7 i 4d7 amb l’agulla), els Castellers de Terrassa que continuen sense poder descarregar la torre de set (2d7 carregat, 4d7 amb l’agulla i 3d7) i els Nyerros de la Plana que han tirat castells de sis (3d6, 2d6, 4d6).

Els Capgrossos sense castells dissabte i diumenge, per actuar demà a Arenys de Mar i la diada a Mataró, Barcelona i Argentona on s’espera tirar la torre de vuit folrada. Seria el primer castell folrat a la vil·la dels càntirs. Mentre tant ens entretenim amb el vídeo de la Ruixada de Les Santes.