header-photo

Un munt de quilòmetres




Llarg i quilomètric cap de setmana. Divendres a Igualada a la Festa de l’Handbol Català. Dissabte a Lleida amb la família Robafaves per les festes de Sant Miquel. Diumenge de nou a Lleida amb els Capgrossos per la diada castellera. Entre mig queda temps per l’handbol, per inaugurar el nou local de l’Associació de Veïns Nova Mataró i pel concert del Gospel Sons.

Tornaven els nostres gegants la visita que en Marc Antoni i la Cleopatra –una de les parelles de gegants de Lleida- ens varen fer per la Postal de Gegants de Les Santes. Cercavila amb moltes figures, encara que sense el popular Lo Marraco, resseguint el carrer Major per acabar a la plaça de Sant Joan. Com sempre els Gegants de Mataró marcant estil propi, amb seriositat i elegància.

Tota la que varem trobar a faltar després, i abans dels balls dels gegants, a la plaça de Sant Joan. I és que hi ha que confonen les festes populars amb l’ocasió per deixar anar les seves dèries, individuals o col·lectives, que poc o gens interessen a la gent i que sobretot limiten estrepitosament la capacitat d’integració que tenen les pròpies festes fent-ne una interpretació absolutament sectària. A sobre sense espurna i amb poca pólvora.

2 comentaris:

Pol Ducable i Rogés ha dit...

L'urbano del costat vostre, noserà pas de Mataró també? Ho dic pel cap...

Unknown ha dit...

Que va passar a Lleida que fou tan desagradable per vostè sr. Alcalde? De totes maneres sàpiga que aquí varem gaudir molt amb la familia robafaves i somien en restrobar un altre cop les dues families geganteres de mataró i lleida. Gràcies!!!!