header-photo

Valls sempre serà Valls


Foto Santesmasses

I Santa Úrsula, Santa Úrsula. I prou que s’han encarregat les colles vallenques en demostrar-ho avui a la plaça del Blat. Arribaven les dues colles vallenques a aquesta diada de forma ben diferent. La Vella amb gairebé tota la feina feta i només amb el repte de tirar algun castell de gamma extra. La Joves amb la necessitat de consolidar una temporada ben irregular. Vist el que s’ha vist avui a plaça, la Vella ha complert i la Joves també. Els de la camisa rosada no han pogut amb el cinc de nou amb folre, només han pogut carregar el quatre de nou folrat, però han tirat un pilar de vuit amb folre i manilles per treure’s el barret. La facilitat amb que tiraren el pilar de set folrat a Lleida, i que repetiren a Reus, ja deixava entreveure el que podia passar amb el pilar de vuit.

Els de la camisa vermella han pogut descarregar la seva primera tripleta màgica de l’any, aconseguint descarregar en la mateixa actuació el tres i el quatre de nou folrats que ja intentaren per Sant Fèlix.

Una bona temporada pels de la Vella que acabaran, si Minyons no ho arregla a Girona, Mataró o Terrassa, com a segona colla de l’any. Els de la Joves treient-se alguna espineta clavada durant una campanya en la que els hi ha costat arrossegar camises a plaça i tirar castells amb solvència. Només queda Vilarodona per tancar la temporada de les colles vallenques, però tinc la impressió que ja ho tenen tot fet per aquest any.

Lletja, molt lletja, la picabaralla entre colles després de l’intent desmuntat del pilar de vuit amb folre i manilles de la Vella. Que la canalla, en aquest cas l’enxaneta s’hagi tirat enrera, no és cap bona notícia i es mereixia el suport de tota la plaça. Després de dues llenyes en el cinc de nou i en el quatre de nou, era lògica la desconfiança de l’anxaneta. Ves per on, però, que la Vella ha tret el coratge i la veterania i, amb la mateixa enxaneta, ha tirat un pilar de vuit que ha fet saltar la plaça del Blat. Per ser més exactes, mitja plaça del Blat. Que Valls sempre serà Valls.

2 comentaris:

Oriol Rodríguez ha dit...

T'has fixat que per Santa Úrsula, diada dels vermells, Kimi Raikonen va proclamar-se campió?

Oriol Rodríguez ha dit...

I a la Diada dels vermells t'has fixat que una escuderia vermella amb Kimi Raikonen van ser campions?