header-photo

Màgica tripleta blava


Passaven exactament nou minuts de les dues del migdia i l’aleta de l’enxaneta capgrossa senyalava al cel i passava pàgina. Molts mesos esperant aquest moment. Molts castells aixecats pensant en aquest quatre de nou. Molts sentiments encontrats en la pinya, el folre, el tronc, el pom, la canalla. Tota la colla bategant junts com en les grans ocasions. La plaça ajudant. Perquè havia de ser en aquesta plaça, la més castellera, la que donés l’impuls decisiu per carregar i descarregar el castell. Davant el dubte de la canalla, producte més d’un malentès que de l’estat del castell, la plaça ha estat unànime: amunt que està ferm!. I ho ha estat, fins carregar-lo i descarregar-lo. Al més pur estil capgròs, per deixar pas a les emocions, als sentiments. També al més pur estil capgròs.

Un quatre de nou en segona ronda, després del tres de nou de primera ronda i un treballat cinc de vuit en tercera ronda, per completar una màgica tripleta blava. I per a fer la millor actuació des de la diada de la colla, pel novembre del 2005. Un treball seriós, ben planificat i una enorme il·lusió ho ha fet possible. Tornem a ser on érem, però més madurs i sobretot més capgrossos que mai. I si teniu algun dubte llegiu el que ha escrit en Cugat Comas.

En una diada de Tots Sants que ha començat amb una lletja llenya dels Castellers de Vilafranca en el seu intent de cinc de nou folrat. Després els vilafranquins han tirat un tres de nou, una torre de nou folrada –i en porten set aquest any- i un quatre de nou. Per acabar amb un pilar de vuit amb folre i manilles i amb un Fèlix Miret impressionant.

La tercera colla a plaça ha estat els Castellers de Sants. Una maca torre de vuit folrada per escalfar motors abans dels intents de tres de nou folrat. Fins a tres vegades han muntat el peu. La primera absolutament intranscendent i que no ha comptat ni com a intent. Els altres dos intents tenien forma i força suficient per a ser carregats. Només la indecisió de la canalla ho ha impedit. Els barcelonins arriben al final de la temporada a punt per a ser colla de nou. Els hi queda Sant Cugat, Gràcia i Sant Andreu per a intentar-ho. Sort borinots!.

Dissabte a Teià i diumenge la diada a Mataró. Els Capgrossos amb la temporada més que feta, però diumenge a omplir la plaça de Santa Anna de castells, amb els Minyons de Terrassa i els Xics de Granollers. Una bona ocasió per sentir-nos orgullosos de ser mataronins i capgrossos. Faltarà algú?