header-photo

Qui diu que som avorrits?




Després del quatre de vuit amb l’agulla carregat aquest migdia a la plaça de Santa Anna pocs s’atreviran ja a dir que els Capgrossos som avorrits fent castells. I es que ha estat un castell desconcertant. Començat pel primer intent, que es presentava seriós i ben quadrat, quan l’enxaneta no ha pogut remuntar el quart malgrat intentar-ho força vegades. Quan el pom ja tirava avall, la nena insistia en superar el quart. El segon intent, que ha estat carregat, passarà a la història dels Capgrossos com aquell castell rar que un dia varem carregar. Dins la pinya el desconcert era important perquè no sabíem que passava. Ni les gralles ni la plaça aconseguien comunicar-nos gran cosa. El castell mal girbat a partir de quarts, una plegada i una recuperació increïble dels dosos, l’aixecador del pilar que triga a tirar amunt, l’enxaneta que passa de llarg en la baixada, ... Després un esforç titànic dels pilaners per salvar el pilar i una llenya quan l’aixecador estava quasi a l’esquena del segon. Si existís la categoria de castell “quasi descarregat” aquest quatre de vuit amb l’agulla en seria un bon exemple.

El cinc de vuit de la primera ronda sense història i ja en portem sis aquesta temporada. Un tres de vuit de compromís per acabar. En ronda de pilars un pilar de cinc que havia de ser de sis.

Minyons de Terrassa amb massa poques camises com per tirar res més enllà del cinc de vuit, el tres de nou amb folre i la torre de vuit. Dos pilars de cinc per acabar. Xics de Granollers en la seva línia: cinc de set, quatre de set amb l’agulla, torre de set i un pilar de cinc. Totes dues colles pensant en les seves diades.

La diada dels Capgrossos s’ha acabat amb un pilar de quatre molt especial, amb en Xevi Castellví fent de segon. Aquesta era la darrera diada d’en Castellví com a cap de colla, doncs ja ha anunciat la seva voluntat de deixar-ho, després de nou anys a la propera assemblea del gener. En Xevi ha estat un bon cap de colla, que ha liderat el gran salt endavant dels Capgrossos i sobretot ha sabut governar amb intel·ligència, seny i sensibilitat els difícils moments que li ha tocat viure a la colla després de l’accident de la diada de Santes de l’any passat. Avui la colla li ha agraït la feina feta i la ciutat ho farà en algun moment d’aquest any.

Temporada acabada pels Capgrossos, feina feta i ben feta.