header-photo

Parlant de la TDT



En pocs dies Maresme Digital TV, que fins ara emet amb programació pilot, començarà l’emissió normalitzada. De moment ja es pot veure en una bona part del territori i també a Internet. Poc a poc anem posant en marxa aquesta triple aposta –informativa, tecnològica i comarcal- que representa el nou canal digital. Les coses també comencen a moure's al canal del nord de la comarca i fan pensar en una bona solució per a tots. En parlava en Saül Gordillo fa pocs dies en el seu bloc.
Ahir mateix firmàvem, al Saló de Pedra de l’Ajuntament d’Argentona, el primer conveni per constituir la XAM (Xarxa Audiovisual del Maresme) que ens permetrà que la informació més local sigui coberta pels mitjans (ràdios, butlletins, ...) que ja existeixen en els pobles i vil·les del Maresme. ¿Qui millor per fer-ho que la gent que ja ho estan fent i que coneixen com ningú les realitats locals?.

El Tot Mataró publica aquesta setmana un doble article sobre la TDT. Per una banda un Cara a cara en el que defenso l’oportunitat que representa, i que de cap manera podem desaprofitar, disposar d’un canal públic informativament proper, tecnològicament punter i comarcalment ambiciós. Per altra banda publica un extens article de la Laura Arias que fa un bon resum de la situació actual i del futur que ens esperen amb l’encesa digital, eufemisme inventat per no parlar de l’apagada analògica que ja te dates a Catalunya, Espanya i Europa.

Em quedo amb el darrer paràgraf de l’article de la Laura: "No hi ha dubte, però, que malgrat els problemes inicials de la TDT, aquesta esdevindrà, en pocs anys, el sistema televisiu del futur".