header-photo

Parlant de medi ambient

Foto Romuald Gallofré

Intensa jornada de treball, aquest matí a l’Hotel Ciutat de Mataró. Presentació del Pla d’actuació de l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona per aquest mandat. Amb l’assistència de representants polítics i tècnics d’ajuntaments de la província. I amb la intervenció del senyor Alfonso González Finat, conseller de la Direcció General d’Energia i Transports de la Comissió europea. El conseller europeu ha vinculat directament les polítiques energètiques amb les accions de mitigació del canvi climàtic.

Precisament una de les línies d’actuació prioritàries de l’Àrea de Medi Ambient vol incidir en el treball que des dels ajuntaments es pot portar a terme en aquest tema concret i que avui s’ha presentat en forma de catàleg d’actuacions.
També s’ha presentat el Pacte d’alcaldes, la iniciativa de la Comissió Europea que té com a objectiu cercar la col·laboració del món local en la lluita contra el canvi climàtic. Un pacte que des de la Diputació ens hem compromès a impulsar arreu.

Perquè precisament es tracta de buscar la complicitat ciutadana, com ja s’ha fet amb la gestió dels recursos o l’estalvi d’aigua, per reduir el 65% d’emissions difuses de gasos d’efecte hivernacle. Només canviant la percepció i l’actitud de la ciutadania aconseguirem incidir sobre aquestes emissions que provenen de les activitats quotidianes. Per això es fa imprescindible la col·laboració dels ajuntaments, com administració més propera, i així ho ha entès la Comissió Europea.