header-photo

De nou castells



I per partida doble. Ahir a Vilafranca, II Nit de Castells organitzada per la revista Castells. Tenen la gentilesa d’invitar-me com alcalde de Mataró i, per raons diverses, acabo intervenint a l’acte com a diputat provincial. Una nit de reconeixements a persones i colles. Un sopar que serveix també per a començar a perfilar alguns projectes. La proposta d’adhesió a la moció que el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat demanant que els castells siguin declarats patrimoni immaterial de la humanitat, i que avui he fet extensiva als grups municipals de Mataró per aprovar-la en un proper Ple. També la proposta que els organitzadors de la Nit de Castells em fan de celebrar l’edició del 2011 a Mataró. En parlarem i ho tirarem endavant.

Aquest matí inauguració del local dels Capgrossos. He dit d’entrada que no m’era un acte fàcil. Massa emocions es concentraven aquest matí, en un local ple de gom a gom, i el nus a la gola el compartíem molts. Però també hem compartit la satisfacció pel resultat final: un magnífic local que ja es referent per a moltes colles. En parlen als blocs: Visió i opinió, l'admirador pilaner i a Beatlemania.

I després el més importants: els castells. Un cinc de set, un quatre de set amb l’agulla, un tres de set i un vano de cinc. La temporada que arrenca i ho fem amb força. Una temporada que pot ser important, amb cites determinants on tornarem a demostrar que som una gran colla.