header-photo

Biocultura




Assisteixo, dijous passat, a l’acte d’inauguració de la Fira Biocultura, que organitza l'entitat Vida Sana, al Palau Sant Jordi de Barcelona. Haig de confessar que sóc un pèl escèptic amb el tema. No perquè no cregui en l’agricultura i els productes anomenats ecològics, sinó per l’estètica que acostuma a envoltar l’assumpte. A partir del més profund respecte a l’estil de vida i per suposar de vestir i pentinar-se de cadascú, si que crec que l’associació massa directa entre els productes ecològics i certs ambients “alternatius” impedeixen la seva normalització. És cert que han estat els “alternatius” els promotors i primers consumidors d’aquests productes. És cert també que sense la seva militància l’avenç encara seria molt més minso.

Cal però normalitzar el mercat. Disposar els productes ecològics en els mateixos dispensadors dels súpers, al costat de la resta de productes. Per això es fa imprescindible clarificar el terme “ecològic” i etiquetar només amb aquest nom, aquells que realment ho són. La feina que aquest sentit està fent el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica és important. La Guia Directori que publica a la seva web és un exhaustiu recull dels productors, productes i botigues de productes certificats com a “ecològics” pel Consell.

L’agricultura biològica pot tenir un mercat potencial important, serveixi d’exemple el més d’un milió d’hectàrees que l’Associació CAAE gestiona a Andalusia.