header-photo

Anar i venir de Brussel·les



Viatge llampec, com gairebé sempre, a Brussel·les. Amb temps per arribar, ahir a la tarda, a l’acte de celebració del 10è aniversari de l’oficina de la Diputació de Barcelona a Brussel·les. Deu anys treballant pels ajuntaments. Una cervesa a la Grand Place, amb una xafogor quasi de Santes, abans del sopar institucional amb eurodiputats i alcaldes.

El rellotge sona a la mateixa hora de cada dia, doncs a quarts de nou ja cal estar en el Comitè de les Regions. Seminari sobre “Gestió innovadora del territori. Reptes de futur: la proposta de Barcelona”. Obre el seminari el vicepresident Michel Delabarre. La meva intervenció, en la línia manifestada en la jornada que varem celebrar fa uns mesos a Mataró. El compromís i la feina feta per la Diputació. Incidir sobre els reptes mediambientals que tenim per davant i la necessitat de la implicació del món local i la complicitat dels ciutadans per tal d’actuar des de la proximitat en la lluita contra el canvi climàtic.

Bones expectatives sobre possibles fons de finançament pels ajuntaments en temes d’energies alternatives, que ara caldrà treballar. I per això caldrà tornar altres vegades a Brussel·les. Encara que hi hagin que es miren el mèlic sense adonar-se per on van les coses de debò.

Encara temps per escoltar, i per recolzar, de primera mà la candidatura de Sant Cugat al IET. De moment ja tenen tot el suport del govern de la Generalitat i del Govern d’Espanya.

Dinar i cap a l’aeroport. Dues hores de retard, per arribar a Mataró amb el temps just de poder saludar a la gent de la Casa de Andalucía en la tradicional festa de La Guita.