header-photo

Construint la seguretat


Foto Romuald Gallofré

La felicitació a tots els guardonats i l’agraïment a tots els assistents. Aquest és un acte que celebració del Dia de la Policia Local de Mataró. Un acte que serveix per felicitar i agrair el treball de totes les persones que treballen per construir la seguretat a Mataró. La seguretat que volem com a garantia de la llibertat i en el marc dels drets i deures. Una seguretat que es construeix teixint complicitats entre cossos policials, amb les entitats i sobretot amb la ciutadania. I avui hem tingut proves suficients de totes aquestes complicitats.

Entre cossos per la presència de representants del Cos de Mossos d’Esquadra, del Cuerpo Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil. He dit altres vegades que aquí no sobra ningú, que tothom des de les seves responsabilitats suma en la feina de garantir la seguretat dels ciutadans i ciutadanes. El model d’espai policial únic que hem impulsat des de Mataró s’ha demostrat especialment eficaç.

Un model de seguretat que compta amb el treball de moltes entitats que, des de les seves competències, també treballen i més enllà de l’àmbit policial per la seguretat dels mataronins i mataronines.

I la complicitat amb la ciutadania, que pot fer i molt, per la seguretat col·lectiva. Les darreres dades policials ens indiquen que, malgrat ser Mataró una ciutat segura, ens han augmentat de forma important els robatoris a l’interior de vehicles. Els ciutadans han d’ajudar no posant les coses fàcils als delinqüents. Accions tan senzilles com no deixar a la vista objectes de valor dins dels vehicles són una bona manera de reduir les possibilitats d’actuació dels lladres.

Aquest any no ha estat un any fàcil per la Policia Local de Mataró. Alguns incidents aïllats han estat motiu de l’atenció mediàtica. S’han pres, i es continuaran prenent, les mesures adequades, ajustades a dret i amb proporcionalitat. Que ningú esperi actituds justicieres. Perquè malgrat tot, l’alcalde, el consistori i els ciutadans mantenen intacta la seva confiança en la Policia Local, en la seva professionalitat i en la seva capacitat de servei.

Per tot això moltes gràcies pel vostre treball i per la vostra assistència.


Extracte de la meva intervenció en l’acte de celebració del Dia de la Policia Local de Mataró.