header-photo

Descansi en pau



De bon matí em comuniquen la mort de Mercè Sala. La casualitat fa que la notícia m’arribi just en el moment d’entrar en una reunió per parlar del futur de les comunicacions del Maresme. I no puc estar-me de recordar el paper transcendental que va jugar la Mercè Sala en la transformació de les Rodalies de Renfe a la nostra comarca. Com a presidenta de la companyia ferroviària va creure de manera determinant en la importància de la xarxa de rodalies, renovant instal·lacions, invertint en nous trens, augmentant les freqüències, modernitzant la imatge corporativa. En definitiva canviant radicalment les condicions en les que es prestava fins aleshores un servei públic com el ferrocarril. I fent al mateix temps inversions tan importants com la línia d’alta velocitat Madrid-Sevilla.

Mercè Sala va presidir Renfe fins l’any 1996, aleshores l’arribada del Partit Popular va estroncar de ple el treball fet. Anys i anys sense invertir ni en el manteniment de les infraestructures, ni en nous trens. Anys i anys vivint de les rendes del treball de la Mercè. I amb la complicitat d’alguns que ara s’atreveixen a reclamar i a penjar pancartes a les estacions.

Amb el majestuós pacte superat per la realitat electoral, de nou els projectes arriben a rodalies. Just el que avui hem estat parlant. La Mercè n’hauria estat contenta.