header-photo

Ara toca la festa


Foto Quico Melero

Sempre val la pena acostar-s’hi a Vista Alegre. El barri que va néixer al capdamunt de la serra, en terrenys de vinyes i garrofers, lluny de tot i sense gairebé de res. Ha costat molt d’esforç canviar les coses. Treball, discussions i diàleg, il·lusions compartides i els acords necessaris per a poder fer-ho. Ara, Vista Alegre, és un lloc envejable per viure-hi i ho saben molt bé els nous i els vells veïns, que orgullosos del seu barri ens inviten a visitar-lo i a compartir les seves festes.

Si durant tot l’any podem admirar-nos, des del magnífic belvedere que és la plaça de Vista Alegre, de les panoràmiques de la ciutat i del mar o contemplar, asseguts al pedrís del nou equipament cívic del Parc del Nord, com el sol es posa calmosament darrera Montcabrer o Burriac, ara toca deixar-se impregnar de l’esperit de la festa.

Dels jocs de la canalla, de la música estrident dels més joves, de la poesia de la “copla” que tant agrada als més enyorats, de l’olor de la pólvora del correfoc, de l’emoció de les activitats esportives, de la taula compartida sota el tendal que ombreja la plaça, de la conversa amable amb els veïns a la fresca de la nit que s’escola mandrosa.

Ara toca la festa. I celebrar-la com cal, que ens la mereixem i val la pena viure-la intensament.

Que tinguem tots una bona festa.


Text del meu escrit al programa de la Festa Popular de Vista Alegre