header-photo

Dia llarg




Passen algunes hores de la fi del dia quan em puc posar a escriure el post de la jornada i que penjo amb data d'ahir. Dia llarg. Que comença a les nou del matí, inaugurant les jornades l’Associació de Professionals del Medi Ambient, a la Casa del Mar de Barcelona. Interessant jornada sobre el canvi global en la que torno a aportar la visió del món local.

A les deu inauguració a can Serra d’una altra jornada de treball: Cap a l’Esport Sostenible. Comparteixo taula amb en Josep Monràs, alcalde de Mollet i diputat de l’Àrea d’Esports de la Diputació. Moltes cares conegudes i algunes reflexions sobre la importància de prendre consciència de l’impacte mediambiental que la pràctica esportiva pot representar si no es planifica amb cura: consum energètic, d’aigua, impacte territorial de determinades instal·lacions, generació de residus en els esdeveniments, presència massiva de persones en espais naturals. Factors que cal tenir molt en compte. Un sol exemple clarificador: les 75.000 esponges d’un sol ús que es generen en la Marató de Madrid.

Contestar correus electrònics, llegir i signar documents, trucades, reunions de treball per revisar l’estat de diversos projectes. Tancar l’ordre del dia dels actes de l’aniversari del Centre d’Estudis del Mar i l’entrega dels premis de Medi Ambient.

Dinar a les Drassanes –sempre impressiona l’espai- que serveix per parlar intensament durant dues hores sobre la problemàtica de l’aigua, les possibles solucions i sobretot la necessitat de no tornar a deixar caure el tema de l’agenda política només perquè ha plogut.

Passejada, per una Rambla atapeïda de “guiris” fins la Via Laietana i reunió de la Comissió d’Esports de la Federació de Municipis. Presideixo la comissió i toca fer repàs del treball fet per la Comissió Tècnica, preparar una jornada de treball per finals de mes i repassar el diferents temes que tenim oberts amb altres administracions.

Consell de Federació del PSC, a darrera hora de la tarda, per elegir els delegats del Maresme al 37è Congrés Federal del PSOE. Els companys m’atorguen la seva confiança i m’envien a representar-los a Madrid el mes vinent.
Temps encara per tenir una profitosa reunió amb l’Associació de Veïns del Camí de la Serra. Parlar dels problemes dels barris, explicar actuacions futures i prendre el pols al barri.

Com que al dia encara li queden algunes hores, puc acceptar la invitació del Gremi de Constructors de Mataró i el Maresme per celebrar el seu patró Sant Antoni. Temps per comentar la situació del sector, compartir la preocupació i descobrir una certa dosi d'optimisme que d'aquesta també se'n sortiran. Com que avui estan de festa i desrpés dels parlaments toca ball. La cantant demana a l'alcalde per obrir-lo i algun periodista local s'espavila per filmar els "apuros" que passo per poder seguir el ritme de l'avantatjada parella.

Fet i fet passen quarts de dues de la nit quan arribo a casa i escric aquestes ratlles. Un dia llarg.