header-photo

Temps de castells: amb tripleta i sense gamma extra


Aquest és el resum del que ha passat aquest migdia a la plaça de Santa Anna. Amb tripleta màgica dels Capgrossos i sense castells de gamma extra dels Castellers de Vilafranca. I nervis, molts nervis a plaça per part dels Capgrossos.

Nervis que abans de començar l’actuació estaven a flor de pell. Nervis que no han desaparegut ni amb el cinc de vuit, ni amb el tres de nou amb folre. Nervis presents en el quatre de nou amb folre. I després la glòria. Tripleta màgica a la plaça de Santa Anna i de color blava. Una plaça plena de gom a gom, que ha callat quan calia, que ha cridat quan feia falta i que s’ha entregat com poques vegades a la seva colla. Tres pilars de cinc per tancar actuació.

I per passar els nervis res millor que posar-se, i a totes, a les altres pinyes. Encara que acabis ben masegat pel folre de l’intent de quatre de nou amb l’agulla dels vilafranquins o amb la llenya, i posterior enfonsament del folre i de les manilles, de la torre de nou. Uns vilafranquins que han sortit de plaça amb un tres de nou folrat només carregat, un quatre de vuit amb l’agulla, una torre de vuit folrada i un pilar de set també folrat, tots ells marques de la casa. No ha estat una bona jornada pels de la camisa verda que venien a Mataró, com sempre, amb l’objectiu de tres castells de gamma extra. No ha pogut ser.

Correctíssima actuació dels Marrecs de Salt amb un cinc de set, un quatre de set amb l’agulla i un tres de set per sota. Queda temporada per a que els de la camisa blau Ter puguin plantejar-s'hi noves fites.

Avui Capgrossos sabíem el que significava tirar un quatre de nou amb folre a la plaça de Santa Anna i avui, de nou, ho hem fet. Amb tot el sentiment i amb un punt de ràbia.Tripleta al sac, els deures fets, i ara a gaudir de la Festa Major.