header-photo

Institucional


Foto Quico Melero

Malgrat que el curs escolar ha començat formalment avui, fa dies que el curs polític està llençat. Tradicionalment havien estat les festes de Cirera les que donaven, a Mataró, les que marcaven el retorn a la normalitat. Des de fa uns anys, aquest retorn s’ha avançat i la Serenata del carrer de Sant Ramon és el primer acte públic pels polítics mataronins. Això ens permet avançar feina i convocar el Ple municipal, tal com és habitual, el primer dijous de setembre. Comissions informatives, juntes de govern, ple, la quotidianitat s’imposa i tornen les obligacions institucionals.

Com avui, en que tres actes institucionals han reclamat la meva presència. El primer a la Sala del Consolat de Mar de l’Ajuntament de Barcelona. Presentació del Congrés Internacional del Caminar que, en la seva novena edició, es celebrarà el proper mes d’octubre a Barcelona amb el co-patrocini de la Diputació. Una bona ocasió per reflexionar i posar en comú les experiències mundials sobre el creixent procés de recuperació de la ciutat pels vianants.

També a Barcelona, a la sala d’actes del Palau Marc, presentació de la Xarxa de Cases de la Música Popular. La iniciativa que va néixer a Mataró ja fa tres anys s’ha anat estenent pel país i ara ja són cinc ciutats (Mataró, Salt, l’Hospitalet de Llobregat, Manresa i Terrassa) les que disposen de Casa de la Música Popular. Ara s’organitzen en xarxa amb la voluntat de continuar l’experiència arreu del país.

Per acabar, presentació a can Palauet de “Vallespir”, la revista cultural i literària que en Gentil Puig impulsa i publica des del Centre Cultural Català del Vallespir. Aquesta entitat federa trenta entitats culturals que treballen per la promoció de la llengua i la cultura catalana al nord del Pirineu.