header-photo

Nou curs, nous reptes

Foto Quico Melero


Per la majoria dels ciutadans i ciutadanes, les vacances d’estiu ja són història i la ciutat recobra el seu ritme normal. És l’hora de tornar al taller, a la fàbrica, a l’oficina, a la botiga, a l’escola o a qualsevol de les moltes maneres com els mataronins i mataronines ens guanyem la vida.

Pels més joves comença un nou curs escolar. Tot un any per endavant per continuar el seu procés de formació com a persones. Un any que a Mataró estarà marcat per la construcció de noves escoles que hauran d’entrar en funcionament d’aquí un any. Temps també per projectar-ne de noves i per avançar en la construcció dels espais universitaris del Tecnocampus.

Per la resta, però, el curs que ara comença vindrà determinat pel canvi en el cicle econòmic que s’ha produït en el país i que lògicament també afecta a la nostra ciutat. Fa mesos que estem treballant per tal que aquest canvi de tendència afecti el menys possible al teixit econòmic de la ciutat. La comissió de seguiment del Pacte pel Desenvolupament Econòmic i Social es va reunir a finals de la primavera per treballar un paquet d’actuacions i en el primer document del Programa d’Actuació Municipal, que es va presentar i debatre en el Consell de Ciutat abans de les vacances, ja s’apuntava com a prioritat el suport a les polítiques actives d’ocupació i a les empreses de Mataró.

Tenim, doncs, per endavant mesos de treball intens que volem serveixi per continuar millorant la qualitat de vida dels mataronins i mataronines, entomar els nous reptes i posar sòlids fonaments de futur.




Editorial de setembre del Butlletí municipal Més Mataró