header-photo

Sant Feliu pel setembre?



Acostumat a celebrar des de fa molts anys Sant Feliu Africà el dia 1 d’agost, se’m fa difícil fer-ho ara pel setembre. I és que a Sabadell celebren la Festa Major aquests dies i cal recordar que Sant Feliu és el patró de la ciutat vallesana. El que ja no tinc clar és que, després dels canvis de data de la festa, encara celebrin Sant Feliu.

Sigui el que sigui, aquest matí un bon nombre de Capgrossos hem omplert la plaça de Sant Roc per celebrar la diada castellera de la Festa Major de Sabadell. Amb els amfitrions, els Castellers de Sabadell, i els veïns vallesans dels Minyons de Terrassa.

Cada colla amb uns objectius diferents. Els Capgrossos a seguir en la seva progressió després de l’aturada de l’agost: tres i quatre de vuit i una torre de vuit folrada de postal. Queda el cinc de vuit i recuperar els castells de nou. Reus, El Prat de Llobregat i Lleida com a diades importants abans del concurs de Tarragona.

Els sabelluts contents per la torre de set que avui han descarregat en plaça pròpia. Un cinc de set i un tres de set aixecat per sota han completat l’actuació dels de Sabadell.

Minyons, amb poques camises pel que han tirat, han bastit el quatre de vuit amb el pilar que feia dos anys que no feien, un bonic cinc de vuit i un més que suficient tres de nou. Sense la pressió del concurs els de Terrassa poden anar fent i completar una bona temporada.

Calor, gent i ambient de Festa Major. I tots els castells descarregats.
I gràcies a en Xavi Naya per posar al dia la imatge del meu bloc que recupera el comptador que va desaparèixer a finals d'abril i avui torna a comptar.