header-photo

Catalunya en xarxa



Catalunya en xarxa

Divendres a Manresa, abans de la inauguració de la fira Ecoviure, es va fer la signatura de l’adhesió al Pacte d’Alcaldes de cinc municipis del Bages. Els alcaldes d'Aguilar de Segarra, Castellnou de Bages, Manresa, Navàs i Sant Martí Sesgueioles han estat els primers representants en formalitzar l’adhesió a la proposta de la Comissió d’Energia i Transports de la Unió Europea i que a la província de Barcelona promou la Diputació. Més d'una quarentena de municipis ja s'han adherit a aquesta iniciativa.
El Pacte d’alcaldes pretén el compromís de les ciutats europees en la lluita i mitigació del canvi climàtic. L’objectiu es aconseguir en les nostres ciutats la reducció del 20% d’emissions de gasos d’efecte hivernacle, la reducció del 20% del consum energètic i l’ús d’un 20% d’energies renovables.

Ha estat de forma voluntària que s’ha triat la ciutat de Manresa per a fer aquesta primera signatura d’adhesió al Pacte d’alcaldes. Es volia visualitzar el compromís del territori en xarxa per la sostenibilitat. Precisament a les comarques on sovint no arriba l’atenció mediàtica i es té la sensació de comptar poc a l’hora de prendre decisions importants. En aquest tema són moltes les iniciatives que des dels pobles petits i les ciutats mitjanes s’estan impulsant amb èxit i que són un bon referent pel conjunt del país.