header-photo

Matí d’exposicions


Foto Ciudad de la pintura

El dia, tapat i fresquet, acompanyava per la passejada tranquil·la per uns carrers de diumenge gairebé deserts. El passeig em porta a veure algunes exposicions que tenia pendents.

Primer a la Presó per veure l’exposició d’aquarel·les d’en Jaume Arenas. Aquest any es compleix el 25è aniversari de la seva mort i l’Associació Sant Lluc per l’Art i l’Associació Amics de ca l’Arenas han volgut organitzar aquesta exposició del que fou un gran mestre de l’aquarel·la a partir dels fons dipositats a la casa Arenas. Els de la Sant Lluc celebren el patró i a la conversa interessant hi afegeixen unes galetes i un gotet de vi bo.

Per la Riera i el carrer d’Argentona fins la casa Arenas. Hi exposa en Josep Maria Codina: “El viatge interior segueix. Buscant una mirada cada cop més oberta, cada cop més despullada, cada cop més despresa. Buscant obstinadament l’essència”. És el que escriu la Teresa Claveguera en el programa de mà. Al menjador de la casa, acollidor com sempre, l’interessant Quadern d’en Jaume Arenas. Un recull d’obres de petit format que els artistes de Mataró varen regalar a en Jaume l’any 1977 quan va emmalaltir. Al primer pis una exposició d’objectes i quadres dels fons del Museu de Mataró. Retrobo el quadre "Tendresses" de Rafael Estrany que durant molts anys va estar al despatx de l’alcalde i que vaig canviar per donar pas a nous artistes. Primer fou la Marta Duran, a qui he saludat a la Presó, després en Xavier Ubach i ara en Marc Prat. Fins que l’original de la nadala d’aquest any ocupi el seu lloc.