header-photo

De la Junta de Govern

Foto Lluís Martínez

Altres vegades ja he escrit sobre els assumptes que es tracten i s’aproven a la Junta de Govern. Formada pels tinents d’alcalde té com a funció, prèvia aprovació per les Comissions Informatives, discutir i aprovar els temes que són de la seva competència i que li han estat delegats pel Ple i per l’alcaldia.

Mancada de la visualització pública i mediàtica del Ple, la Junta de Govern decideix sobre temes molt importants, tal com es va posar de manifest en la sessió del passat dilluns en la que es van aprovar temes com la reurbanització del carrer de Santa Marta o el projecte d'urbanització de l'eix Herrera

L’aprovació del projecte de reurbanització del carrer de Santa Marta significa un pas més en la posta a punt dels carrers del Centre-Eixample de la ciutat, adaptant-lo a les necessitats del comerç i dels veïns. Aquest carrer, mig amagat entre dos eixos tan importants com el carrer de Santa Teresa i de Montserrat, ha vist en els darrers anys com s’anaven obrint botigues i negocis. La nova urbanització, amb paviment a un sol nivell i preferència pels vianants, canviarà la seva fesomia i la seva funcionalitat i es convertirà en un altre eix important del comerç urbà.

Pel que fa a l’aprovació del projecte d’urbanització de l’anomenat eix Herrera suposa un pas més en la tramitació administrativa d’una potent intervenció urbanística que ha de transformar radicalment aquest sector de llevant de la ciutat. La substitució de teixit urbà obsolet per habitatges i equipaments, amb zones verdes i nous carrers, provocarà la revitalització urbana del tot el sector.
Dues apostes, d'importància diferent, per equilibrar els creixements interns de la ciutat.