header-photo

Cinquanta anys educant


Aquesta tarda al Saló de Plens de l’Ajuntament de Mataró, el saló civil més important de la ciutat, ha tingut lloc l’acte de celebració dels cinquantenari de l’Institut d’Ensenyament Secundari Alexandre Satorras. Ha estat un acte especialment emotiu amb la presència de l’Elvira Rocha, en Joan Roig , antics professors de l’institut i en Joan Pagès, alumne de la primera promoció.

El Satorras va néixer, fruit d’una iniciativa municipal, com a COPEM, amb la intenció de recuperar els estudis públics de batxillerat a la ciutat de Mataró després de la guerra civil. Primer a la plaça de Cuba, després a la plaça del Bou i des dels anys setanta a l’avinguda del Velòdrom. I amb professors de la talla de l’Angeleta Ferrer i l’Alexandre Satorras. Milers d’alumnes de Mataró i la comarca (era l’únic institut públic del Maresme) han passat per les aules del Satorras i molta gent porta com a signe d’orgullosa identitat el fet d’haver-ne estat alumne.

Aquest any coincideixen el cinquantenari de dos centres de secundària referència a la ciutat i al Maresme: el Miquel Biada (que acaba de guanyar el premi Consumópolis) i l’Alexandre Satorras. Dos centres nascuts de la iniciativa municipal de l’època i que han tingut un paper fonamental en els cinquanta anys més intensos de la història de la ciutat.